Suriye sınırına 700 kişilik özel birlik

- Güncelleme:
Suriye sınırına 700 kişilik özel birlik

TÜRKİYE Haberleri

TSK, Suriye sınırında tampon bölge ihtimaline karşı hazırlıklarını tamamladı. Sınıra yaklaşık 700 personel kaydırıldı. Bölgede küçük ve vurucu timler görev alacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Suriye sınırında tampon bölge kurulabileceğine" yönelik sözlerinin ardından dikkatlerin çevrildiği Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), tampon bölge ihtimaline karşı 2 ay önce hazırlıklarını tamamladı. nbsp;Ankara Güvercinlik'te konuşlu Jandarma Özel Harekat (JÖH) birliklerinden, istihkam sınıfı personeliyle birlikte yaklaşık 700 kişi Suriye sınırındaki birliklere kaydırıldı. Asıl olarak Esad rejiminden kaçmak isteyen Suriyelilerin güvenliğini sağlamak için sınıra yakın bir bölgenin Türk askerleriyle çevrileceği ifade ediliyor. Sınırdaki yığılmanın önlenmesi için yaklaşık 800 yüz askerden oluşan bir tabur bölgede güvenliği sağlayacak. nbsp;Bölgede büyük birliklerin değil, 10'ar kişilik küçük ve vurucu timlerin görev yapacağı ifade ediliyor. Personel, tim içerisinde bulunan görevlerine uygun olarak, komando, yakın koruma, silah, istihbarat, bomba imha, makinalı tüfek, bomba atar kursları alıyor.

GÖÇ EĞİTİMİ VERİLDİ
Sınıra kaydırılan birliklere Suriyeli göçmenlerin içeriye geçişlerini önlemek için "Orantısız güç kullanmadan ikna eğitimleri"de verildi. nbsp;Benzer eğitimler askere toplumsal olaylara müdahale yetkisi veren ancak geçen yıl kaldırılan EMASYA kapsamında veriliyordu. Jandarma Özel Harekat, Suriye tarafından gelecek olası bir silahlı tacize karşı da teyakkuzda bekliyor.

BAYRAKLI SİPER
Ülkelerini terk ederek Hatay'ın Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerinden Türkiye'ye giriş yapan Suriyelileri engellemek amacıyla önlem alan Suriye askerlerinin, Türkiye sınırı yakınında bulunan Harabjoz köyündeki bazı evlerin çatısına Suriye bayrağı çekerek kum torbasıyla siper oluşturduğu gözlendi. Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü sakinleri Suriye askerlerinin nöbet tutmaya başladığını belirtti. Bu arada Suriye sınırındaki Türk köylerinde yaşayanlar da tedirgin. Sınıra sadece 200 metre mesafede yer alan Kilis'in merkeze İnanlı köyünün sakinleri evlerine mermi düşmesinden korkuyor. (SABAH)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...