Borçlu işverenin yatına katına haciz

- Güncelleme:
Borçlu işverenin yatına katına haciz

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanlığı yeni vergi sistemi ile iş adamlarının kara, hava ve deniz taşıtları bilgisine ulaşabilecek. Vergi borcu olan iş adamının yatı, katı, uçağı elektronik ortamda haczedilecek.

Hükümetin 2013 yılı programına aldığı yeni vergi sistemi ile daha basit, adil ve geniş tabanlı bir vergi sistemi öngörülürken, vergi borcu olan iş adamları yakın takibe alınacak. Maliye Bakanlığı, vergi cezalarının caydırıcılığının artırılması ve vergi tahsilatını artırmak için vergi borcu olan iş adamlarının uçağı, yatı ve villasını elektronik ortamda otomatik olarak haczedilebilecek. Bu kapsamda tapu sicillerine TAKBİS üzerinden elektronik ortamda erişilebilmesi, sivil hava araçlarına, liman başkanlıkları ile belediye başkanlıklarının gemi sicil ve kütüklerine bağlı gemilere ait bilgilere elektronik ortamda ulaşılabilmesi ve tüm bu mallara haciz uygulanabilmesine yönelik çalışma başlatıldı.
Yeni vergi sistemi ile önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi geliştirilecek. Hedeflenen beyanname sayısına ulaşabilmek için Gelir İdaresi Başkanlığındaki bilgiler ve üçüncü taraf bilgilerinin eşleştirilmesiyle gayrimenkul sermaye iradı elde eden kişilerin tespit edilerek sistem aracılığıyla beyannamelerinin alınması sağlanacak.
Gelir vergisi sistemi yeniden düzenlenecek. Vergi cezalarının caydırıcılığının artırılması, mükellef hakları, uyuşmazlıkların çözümü ve değerleme hükümlerinin modern vergi sistemiyle uyumlu hale getirilmesi için mevzuatta yapılması öngörülen değişiklikler gözden geçirilerek tamamlanacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...