500 metre uzaktan kokladı, cüzdanı buldu

500 metre uzaktan kokladı, cüzdanı buldu

YAŞAM Haberleri

İngiltere'de koklayarak uyuşturucu ve patlayıcı maddeleri bulmak için eğitilen eski bir polis köpeği, sivil hayatta da sahibinin çalınan ve içinde manevi değeri yüksek malzemeler olan cüzdanını arayıp buldu.

İngiltere'de koklayarak uyuşturucu ve patlayıcı maddeleri bulmak için eğitilen eski bir polis köpeği, sivil hayatta da maharetlerinin devam ettiğini gösterdi. Sam isimli çoban köpeği, sahibinin çalınan ve içinde manevi değeri yüksek malzemeler olan cüzdanını arayıp buldu.

Tracey Thompson isimli kadın, Longton'da bir evcil hayvan dükkanını ziyaret ederken aniden cüzdanını çaldırdı. İçinde manevi değeri çok yüksek fotoğraflar bulunan cüzdanını çaldırması yaşlı kadını yıktı. Kızı Jenny'yle birlikte ertesi gün köpekleri Sam'i de alarak yeniden dükkana gidince aniden köpek kokuyu aldı ve koşmaya başladı. Kokuyu takip ederek 500 metre kadar ilerleyen Sam, bir sanayi tesisinin arsasında durdu. Yapılan aramada cüzdan ve içinde fotoğraflarla kimlik kartları bulundu.

Cüzdanda 21 yaşında kaybettiği erkek kardeşi Paul'ün fotoğrafıyla kızının düğün fotoğrafının olduğunu söyleyen Tracey, 100 sterlinden fazla bir miktar parayı kaybetse de bunlara kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Staffordshire polisi, hırsızlık olayıyla alakalı olarak bir kişinin gözaltına alındığını, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...