Hedef Bahoz'du

Hedef Bahoz'du

GÜNDEM Haberleri

K.Irak'taki operasyonun perde arkası netleşiyor. Komandoların, birçok kanlı eylemi planlayan, PKK'nın askerî kanat sorumlusu "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'i hedef aldığı iddia edildi. Bahoz'un öldürüldüğü de öne sürüldü ancak bu bilgi teyit edilemedi. Org. Necdet Özel, daha önce gazetemize "PKK'nın lider kadrosunun peşine düştük" demişti.

Sınırı geçerek terör örgütünün kamplarına nokta operasyonu düzenleyen Bordo Berelilerin hedefinin PKK'nın askeri kanat sorumlusu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin olduğu belirlendi. Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı iki tabur, Irak sınırını 5 kilometre geçerek terör örgütüne baskın yapmıştı. Baskında Fehman Hüseyin'in öldüğü iddia edildi. AK Parti milletvekili Şamil Tayyar dün twitter'da iddiayla ilgili olarak "İçişleri Bakanı şu anda mecliste ve Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü iddiasını teyit etmedi, ama operasyonun sürdüğüne dikkat çekti" diye yazdı. Çok sayıda saldırıyı planlayan veya talimatını veren Fehman Hüseyin, terör örgütünün iki numaralı ismi olarak biliniyor.


Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nın, özel harekat timleri ve il dışından gelen askeri birliklerin katılımıyla Hakkari-Şırnak güzergahında Kato Dağı ve çevresine, 7 gündür sürdürdüğü hava destekli operasyonun sona erdiği belirtildi. Operasyonlarda PKK'ya ait çok sayıda mağara etkisiz hale getirilirken, çok sayıda silah, mühimmat ve yaşamsal malzeme bulunarak olay yerinde imha edildi. Bu arada Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortak köyü kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında sıcak temas yaşandı. nbsp;Çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu. Çatışma bölgesinde havadan yapılan bombardımandan sonra Skorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...