Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Balyoz hukukçuları ikiye böldü

/ Kaynak: OZEL
Balyoz hukukçuları ikiye böldü

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Kritik davada 20 yıl hapis cezası alan komutanların cezaevinde ne kadar kalacağı hukukçuları böldü. Prof. Dr. Ersan Şen'e göre, 20 yıl ceza alanlar 8 yıl hapis yatacak. Emekli Savcı Reşat Petek'e göre ise sanıklar cezanın üçte ikisini yani 13 yıl yatıp çıkacak.

Balyoz'da kararın açıklanmasının ardından tartışma bitmedi. Her sanığın aldığı cezanın ne kadarını yatacağı hukukçuları ikiye böldü. Ceza hukuku Profesörü Ersan Şen'e göre sanıklar verilen cezanın beşte ikisini yatacaklar. Buna göre 20 yıl ceza alan sanıklar 8 yıl hapis yatacaklar. Emekli Savcı Reşat Petek'e göre ise sanıklar verilen cezanın üçte ikisini yatacaklar. Bu hesaplamaya göre 20 yıl ceza alan Doğan, Örnek ve Fırtına 13 sene yatıp çıkacaklar. General ve subayların rütbelerinin sökülüp sükülmeyeceği konusuna ise Reşat Petek açıklık getirdi. Asker sanıkların emekli maaşları dışındaki bütün haklarını kaybedeceğini söyleyen Petek, "Burada askeri bir suç olmadığı için rütbeleri sökülmez. Ancak askerlik mesleklerinden kaynaklanan bütün diğer haklarını kaybedecekler" diye konuştu. Yargıtay sürecinin en az bir yıl süreceğini ifade eden Şen, muvazzaf sanıkların durumuyla ilgili olarak ise "Emekliliği gelenler emekli olacak, emeklilik hakkı olmayanlar da meslekten azledilecek" diye konuştu. Yargılama sürecinin çok süratli yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Şen, Yargıtay'ın bunu göz önüne alarak kararı bozabileceğini kaydetti. Dönemin Başbakanı ve Genelkurmay Başkanının dinlenilmesi gerektiğini anlatan Şen şöyle konuştu: "O dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, o dönemin MİT Müsteşarının nasıl haberi olmadı bunlardan. Bunlar neden mahkeme heyetince dinlenilmedi. Ergenekon davasında Hilmi Özkök ifade verdi, Balyoz'da neden vermedi? Bence Başbakan Erdoğan'ın da dinlenilmesi lazımdı." nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...