Kral emir verdi revaklar kurtuldu

Kral emir verdi revaklar kurtuldu

GÜNDEM Haberleri

Kâbe etrafındaki genişletme çalışmaları sırasında Osmanlı'ya ait revakların yıkılması gündemdeydi. Birkaç gün önce yıkılanların da yeni revaklar olduğu ortaya çıktı. Türkiye, tarihî revakları kurtarmak için baskı yaptı; S.Arabistan Kralı Abdullah da "Osmanlı revakları yıkılmasın" emrini verdi.

Kâbe çevresindeki genişletme çalışmaları sırasında Osmanlı dönemine ait revakların yıkılıp yıkılmayacağı tartışmaları devam ederken, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın revakların yıkılmaması emri verdiği öğrenildi. Türkiye, Osmanlı revaklarının yıkılmaması için hükümet nezdinde en üst düzeyde girişimlerde bulundu. Bir program için Suudi Arabistan'da bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru, "Yıkılmakta olan bazı revakların üst kısmındaki küçük kubbeler?tuğladan?inşa?edilmiş ve orijinal kubbeler değil" dedi.Kral emir verdi revaklar kurtulduESKİLER YIKILDI Birkaç gün önce yıkımına başlanan bazı revakların 10 yıl önce yapılan yapay revaklar olduğu bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...