Hector Cuper, 500. maçına çıktı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Hector Cuper, 500. maçına çıktı

Futbol Haberleri  / AA

Avrupa kariyerinde Medical Park Antalyaspor maçıyla 500. maçına çıkan Orduspor'un Arjantinli Teknik Direktörü Hector Cuper, 210 galibiyet aldı. Arjantinli Teknik Direktör Cuper "Artık daha da büyüdüm ve yaşlandım" dedi.

1997 yılında geldiği Avrupa'da bugüne kadar sayısız başarının altına imza atan Orduspor'un Arjantinli teknik direktörü Hector Cuper, Pazar günü oynanan Medical Park Antalyaspor maçıyla Avrupa'da 500. maçına çıktı. 1997 yılından bu yana İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye liglerinde takım çalıştıran Arjantinli teknik adam, Avrupa'da UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi tecrübelerinin yanı sıra Gürcistan Milli Takımı ile de Avrupa Şampiyonası deneyimi yaşadı. Kariyerinde bugüne çalıştırdığı takımlara 6 kez final oynatan Hector Cuper, 15 yıllık Avrupa macerasında 499 karşılaşmayı geride bırakırken, pazar günü Spor Toto Süper Lig'de oynanan Medical Park Antalyaspor karşılaşması ile birlikte Avrupa'daki 500. maçına çıktı. ŞAMPİYONLAR LİGİNDE 58 MAÇ Avrupa kariyerinde İspanya'da La Liga'da Real Mallorca, Valencia, Real Betis ve Racing Santander takımlarını çalıştıran ve bu takımların başında toplam 231 lig maçında çıkan Hector Cuper, İtalya Seri A'da ise İnter ve Parma'nın başında 84 maçta görev aldı. Aris'in başında Yunanistan 1. Ligi'nde iki sezonda 45 maçta görev alan ünlü teknik adam, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de ise Orduspor'un başında 8 lig maçına çıktı. İspanya Kral Kupası'nda 20, İtalya Kupası'nda 4, Yunanistan Kupası'nda 7, Türkiye Kupası'nda ise 1 maçta görev alan Hector Cuper, Şampiyonlar Ligi'nde 58, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Kupası ve Kupa Galipleri Kupası'nda 31 ve 2010 Dünya Kupası Avrupa Eleme maçlarında 10 olmak üzere, 99 kez de Avrupa'da uluslararası müsabakalarda görev aldı. 210 GALİBİYETİ VAR Kısa adı IFFHS olan Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (International Federation of Football History ve Statistics) son 10 yılı değerlendirmeye alarak hazırladığı ve geçtiğimiz hafta açıkladığı "21. Yüzyılın en iyi teknik direktörleri" sıralamasında kendine 43. sırada yer bulan Arjantinli çalıştırıcı Hector Cuper, 15 yıllık Avrupa kariyerinde farklı takımların başında görev aldığı 500 karşılaşmada 210 kez sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, Avrupa'da 500. maçına çıkması ve Antalyaspor galibiyeti ile ilgili soruya, "500. maçımla birlikte artık kendimi daha da büyümüş ve yaşlanmış hissediyorum. Bu maçı galibiyetle kapatmak güzel oldu" dedi.

Futbol
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...