Başçı: Kriz derinliği azaldı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Başçı: Kriz derinliği azaldı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Erdem Başçı düzenlenen basın toplantısında avro bölgesinde çözüm için önemli adımlar atıldığına işaret ederek, "Finansal taraftan baktığımızda krizin derinliği azaldı, ama reel yönden etkilerin devam ediyor" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2013 yılında büyümeyi en az yüzde 4 olarak beklediğini söyledi. nbsp;
Başçı, Merkez Bankası Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği 2013 yılı para ve kur politikasını açıkladığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Global krizin sona erip ermediğine ilişkin soru üzerine Başçı, 2008 yılında başlayan krizde toparlanma sürecine girildiğini söyledi. Avro bölgesinde çözüm için önemli adımlar atıldığına işaret eden Başçı, "Finansal taraftan baktığımızda krizin derinliği azaldı, ama reel yönden etkilerin devam ediyor" dedi.
Başçı büyüme ile ilgili bir soru üzerine son çeyrekten itibaren büyümenin hız kazanacağını söyledi. Bir soru üzerine Başçı, yılın ilk günlerinde yüzde 6 civarında bekledikleri enflasyonun meyve ve sebze fiyatlarında yaşanan artışlardan dolayı yılsonunda 6.5 olarak öngördüklerini söyledi. Başçı, 2015 yılı enflasyonunu yüzde 5 olması için mümkün olduğunca gayret göstereceklerini söyledi.
Bir gazetecinin "Siz de ODTÜ mezunusunuz. ODTÜ'de yaşanan olaylar ve Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?' yönündeki soruya Başçı, "Ne diyeyim ben ona" karşılığını verdi. Bir soru üzerine Başçı, 2013 yılında bütün kuruluşların ve piyasaların büyümeyi yüzde 4 olarak öngördüklerini belirterek, kendisinin en az yüzde 4 büyüme beklediğini ifade etti.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...