Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kredi kartında 10 önemli hata

- Güncelleme:
Kredi kartında 10 önemli hata

Ekonomi Haberleri

İhtiyacından fazla kredi kartı alan, borcunu eksik yatıran ve sürekli asgari tutarı ödeyenler risk altında...

Uzmanlar, kredi kartı kullananların çok dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Harcama yaparken ekstre geldiğinde nasıl ödeyeceğinizi düşünün. Ödeyebileceğinizin üzerinde harcama yapmamaya dikkat edin" uyarısı yapıyor.

Tüketiciler bir taraftan kredi kartı borcundan şikayet edip diğer yandan çeşitli masraflara itiraz ederken, dikkat edilmesi gereken birçok önemli konuyu da göz ardı ediyor. Kart sahiplerinin sikayetvar.com'a ilettiği şikayetleri analiz eden uzmanlar, tüketicilerin kendilerini borç batağına sokacak sayısız hata yaptığını ortaya koydu. Bu hatalar ve yapılması gerekenler şöyle: nbsp;


1- İhtiyaçtan fazla kart almak: Bankaların ısrarına dayanamayan ya da kredi alırken alınan kartlar hem her ayrı ayrı birkaç karta borçlanmak hem de 5-6 karta birden kart aidatı ödemek anlamına geliyor. Tüketiciler, "Kart aidatı, işletim ücreti, masraflar harcamamdan fazla" diyerek bu şikayeti dile getiriyor.


2- Borcu eksik ödemek: Ödeyebileceğinizden fazla harcama yapıp nakit çektiğinizde üzerine sürekli faiz işleyeceğinden borç katlanıyor.


3- Habersiz kart sahibi olmak: Kredi kullanırken kredi kartı alacağına dair imza atan tüketici, gelen kartı kullanmadığı halde aidatını ödemek zorunda kalabilir.


4- Sigortadan haberi olmamak: Kartı olan tüketici, kendi adına sigorta yapıldığını ancak ekstrede görebiliyor. Ekstreye mutlaka bakın.


5- Faizlere dikkat etmemek: Kredi kartı alırken faiz oranları karşılaştırılmıyor, hatta bilinmiyor. Tüketici faiz ödemekten asıl borca geçemiyor.


6- nbsp;Sözleşmeleri dikkatli okumamak: Kredi kartı alırken imzalatılan sözleşmelerde aidat ödeneceğine dair imzayı atmışsanız bunu ödemek zorundasınız. Uzun da sürse mutlaka sözleşmeleri okuyun.


7- Kartın peşine düşmemek!: "Ben askerdeyken adıma kart çıkarılmış ve başkasına teslim edilmiş. Alan kişi harcama yapmış. Borç için maaşıma icra geldi" diye şikayetini özetleyen tüketicinin durumuna düşmemek için kartın peşine düşün.


8- Kapattığı kartta borç bırakmak: Kredi kartını kapatmaya karar verdiyseniz, değil 1 lira, kuruşları bile ödeyin.?Aksi?halde bu kuruşluk borç katlanarak karşınıza çıkabilir.


9- Kırıp atmayı çare sanmak: Borcu ödeyip kartı kapatmak istediniz. Banka çalışanı da 'kırıp atın' dediyse, atmayın. Kartın iptal edildiğine dair yazılı mesaj, mail ya da belgeyi isteyin. Kapanmazsa aidattan dolayı borcunuz katlanabilir, icralık olabilirsiniz.


10- Ödemeyi geciktirmek: Kredi kartı borcunu son ödeme tarihinden geç ödemek ve bunu alışkanlık haline getirmek hem borcun büyümesine hem de sicilinizin bozulmasına yol açar. Daha sonra bankayla ilişkilerde ve kredi taleplerinde sıkıntı yaşayabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...