Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Kapıda bekletilecek ülke değiliz

Erdoğan: Kapıda bekletilecek ülke değiliz

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'ne yönelik uyarılarını sürdürdü. Erdoğan, Türkiye'nin kapıda bekletilecek ülke olmadığını belirterek "Hiç kimsenin Türkiye'nin içişlerine karışmaya hakkı yok" dedi


AB'YE ÜYELİK SÜRECİ
Başbakan Erdoğan'ın Avrupa Birliği'ne üyelik süreciyle ilgili olarak ise şunları söyledi:
'Biz çocuk gibi avutulacak, oyalanacak, sudan bahanelerle kapıda bekletilecek bir ülke değiliz. Kriterleri karşılamadığı halde bir çok ülkeyi üye yapıyorsun. İş Türkiye'ye gelince bu bahaneyi öne sürüyorsunuz. 10 yeni ülkeyi Avrupa Birliği'ne (AB) aldılar. En hassas olan Güney Kıbrıs yönetiminin AB'ye alınmasıdır.

Davos'un benim dünyamda iki hatırası var. Biri olumlu, biri olumsuz. Olumlu olan Kofi Annan'a Kıbrıs sorununu çözelim teklifi. Olumsuz hatıra bırakan da Şimon Peres'dir. Annan Planı'na hayır diyen Güney Kıbrıs yönetimi AB'ye alınıyor. Kuzey Kıbrıs cezalandırılıyor. Bu AB'nin söz verdiği halde yerine getirmediklerindendir. Bunun adalette yeri var mı? Bu tamamen ideolojiktir. Türkiye'yi almamalarının tek sebebi de ideolojik. Çok basit bir soruyu AB liderlerine soruyorum: Siz bir yandan Türkiye'yi kriterlere uymamakla itham edip, bir yandan Türkiye'ye ağır bedeller ödeten teröre neden bu kadar müsamaha gösteriyorsunuz? Terör konusunda neden Türkiye'ye destek vermiyorsunuz? Yıllardır kırmızı bültenle aranan azılı canilere kol kanat geriyorsunuz. Bir yandan teröre müsamaha gösterip, bir yandan terörü çözmemekle Türkiye'yi itham etmek riyakarlıktır. İnsan katletmek ne zaman özgürlük oldu? Bizim AB'nin teröre gösterdiği müsamaha konusunda tahammülümüz kalmadı.''

##tgvideo##

'MERKEZ BANKASI REZERVİ REKOR KIRDI'
Merkez Bankamızın rezervi dün akşam itibariyle 125 milyar 234 milyon dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdığını söyleyen Erdoğan sözlerin şöyle devam etti:

''Görevi aldığımızda rezerv 27 buçuk milyar dolardı. IMF borcumuz 860 milyon dolar. 14 şubat'ta 435 milyon dolar ödeme yapacağızç Mayıs'taki son ödemede bu hesabı sıfırlayacak, bu defteri kapatacağız. IMF'nin bizden borç talebi var. IMF'ye 5 milyar dolar borç vermek için de müzakerelerimiz devam ediyor.''

'KIS KIS GÜLMÜŞLERDİR'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Portekiz'de Sosyalist Enternasyonel toplantısında Türkiye'nin ekonomisi eleştirdiğinin belirten Başbakan Erdoğan, ''Katılımcılar, bu yoldaşın kendi ülkesinden bile haberi yok demişlerdir. İçlerinden kıs kıs gülmüşlerdir. Bütün Avrupa'da Türkiye'nin ekonomik başarısı konuşuluyor'' dedi.
"KOMİK GEREKÇELERLE KAPIDA BEKLETİLECEK BİR ÜLKE DEĞİLİZ"


Avrupa Birliği'ne Türkiye'nin üyeliği noktasında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Sözlerimi bir istikamet değişimi olarak algılayanlar varsa onlar çok büyük bir yanılgının içindedirler. 10 yıldır aziz milletimizin belirlediği istikamette yürüdüysek bundan sonra da aynı istikamette yürümeye devam edeceğiz. Bizim oyalanmaya tahammülümüz yoktur. Biz komik gerekçelerle kapıda bekletilecek bir ülke değiliz. 54 yıldır Türkiye oyalanıyor. Kriterleri karşılamadığı halde birçok ülkeyi üye yapıyorsunuz. Ama iş Türkiye'ye gelince kriterlerin uygulanmadığı öne sürülüyor. Köşelerinden bizim bu yaklaşımlarımızı farklı şekilde değerlendirenler var. Onlara milletim zaten gerektiği şekilde cevabı veriyor." şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...