Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bankalara altın satacak olanlara 'altın' uyarı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Bankalara altın satacak olanlara 'altın' uyarı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, altınlarını bankaya satmak isteyen kuyumcuların ilk önce güvendikleri kuyumcuya giderek altınlarının değerini öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, altınlarını bankaya satmak isteyen kuyumcuların ilk önce güvendikleri kuyumcuya giderek altınlarının değerini öğrenmesi gerektiğini söyledi. nbsp;
Bankalara cumhuriyet ve ziynet altını satma yetkisi verildi. Vatandaş bugüne kadar kuyumcudan satın aldığı tam ve yarım cumhuriyet altını ile takı olarak kullanılan çeyrek altınları bundan böyle banka şubelerinden satın alabilecek. Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, altınlarını bankalara yatırmak isteyenlerin evvela güvendikleri bir kuyumcuya giderek altınlarının değerini öğrenmesi gerektiğini belirterek, "Daha sonra giderek bankalara yatırım yapsınlar. Takılarının değerlerini doğru öğrenerek bankalara hesap açtırmaları gerekiyor. Vatandaş altının kaç gram ve kaç lira olduğunu öğrenir, ona göre bankaya gider. Bu bizce daha sağlıklı olur. Bu sayede bankaların doğru satış yapıp yapmadığını görebilir" dedi.


"BANKALARIN ALTIN ALIP SATMASI BİZİ ETKİLEMEZ"
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bankaların altın alıp satmasıyla ilgili yönetmeliğinin kuyumcuları fazla etkilemediğini belirten Şen, "Bu yönetmelik ile bankalar artık altın alıp satabilecek. Bu bizi çok etkilemez. Devletimiz için büyük bir avantaj diye düşünüyorum. Bu bir devlet politikası. 20 milyar dolar bir altın beklentisi Türkiye ekonomisine kazandırılacak. Bu Türkiye'ye önemli avantaj sağlar. Bu uygulamadan kuyumcuların pek fazla etkilenmeyeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...