Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadın kızlık soyadını kullanacak

- Güncelleme:
Kadın kızlık soyadını kullanacak

GÜNDEM Haberleri

Yeni eylem planında kadınların evlendikten sonra evlenmeden önceki soyadlarını tek başına kullanabilmelerine imkan tanınması amacıyla gerekli mevzuat değişikliği yapılacak.

Yeni eylem planında kadınların evlendikten sonra evlenmeden önceki soyadlarını tek başına kullanabilmelerine imkan tanınması amacıyla gerekli mevzuat değişikliği yapılacak. İsim tahsisi taleplerinde yetkili makamların takdir yetkisi sınırı belirlenecek. Bunun için Medeni Kanun ve Nüfus Hizmetleri Kanununda değişiklik yapılacak. Tanık ifadesinde çapraz sorgu yönteminin kullanımı geliştirilecek. Bu konuyla ilgili uygulamadaki sorunların, diğer ülke uygulamaları incelenmek suretiyle AİHM içtihatları doğrultusunda giderilmesi için gerekli tedbirler alınacak. Vicdani ret gerekçesiyle askeri firar suçunu işleyenler ile ilgili mükerrer cezalandırma kaldırılacak. nbsp;Avrupa Konseyi üyesi ülkelerdeki uygulamalar da incelenerek kamu vicdanını rahatsız etmeyen ve insanları askerlik hizmetinden soğutmayan alternatif kamu hizmetini içeren bir sistem kurulacak. Dini inanç ve düşüncelerin açıklanmasını zorunlu kılan durumlar ortadan kaldırılacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...