En dost canlısı kedi onlar

En dost canlısı kedi onlar

YAŞAM Haberleri

Tüysüz ve garip görünümleriyle dikkat çeken Sphynx kedileri tüm kedi türleri arasında en dost canlısı kedi seçildi.

Pek sevimli görünmeseler de insanlara yakınlık hususunda Sphynx kedilerinin tüm kedi türleri arasında bir numara olduğu bildirildi. Tespit, farklı kedi türleri arasında yapılan araştırmada yapıldı. Saf ırkların daha uysal olduğu belirlenen araştırma Veterinary Behaviour dergisinde yayımlandı.
Büyük rağbet gören Sphynx'lerin tanesi 3.000 sterlinden (8.500 TL) alıcı buluyor. Sphynx'ler tüysüz oldukları için özellikle astım ve alerjik rahatsızlıkları olanlar tarafından da tercih ediliyor.
Paris'te Milli Veterinerlik Okulu'ndan Dr. Marie Abitbol, "Yakınlık ile safkan olma durumu arasında net bir bağ var. Safkan olan hayvanlar diğerlerine göre daha uysal" dedi.
Sphynx'lerin insanlara yakın oluşunda, tüysüz olmalarından dolayı bu kedilerin ısınmak için insanlara muhtaç olmasının da etkisinin olduğu ifade ediliyor. Sphynx'lerden sonra insanlara yakınlık konusunda İran, Somali, Siyam kedileri geliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...