İstanbul Wall Street olacak

- Güncelleme:
İstanbul Wall Street olacak

Ekonomi Haberleri

İstanbul için "Paranın kalbi hâline gelecek" denildi ve Yeni Wall Street ifadesi kullanıldı.

Ünlü ekonomi dergisi Bloomberg'in ekim ayındaki sayısında yayınlanacak Reuters'in hazırladığı haberde, İstanbul'un bölgenin yeni finans merkezi olacağı vurgulandı. Fotoğraflı haberde, Avrupa yakasında yükselen ticaret merkezleri ile Anadolu yakası Ataşehir'de inşa edilmesi planlanan 2.6 milyar dolarlık Uluslararası Finans Merkezi sayesinde İstanbul'un Wall Street gibi olacağı, hâtta Dubai'yi bile misliyle geçeceği belirtildi. Reuters, İstanbul'un hızla değiştiğini ve şehrin dört bir yanında yeni inşaatların göze çarptığını belirterek, dünyanın en büyük finans merkezi olmaya adım atan bölgeye şimdiden birçok yabancı dev şirketin geldiğini, Türk şirketlerini satın aldığını ya da ortak olduklarını kaydetti. Haberde, dünyanın en güçlü şirketleri arasında bulunan Fransız Aeroports de Paris, Japon Mizuho, Mitsubishi, Rus Sberbank, Kuveytli Burgan Bank ve Goldsman gibi devlerin bu yıl İstanbul'da yerini aldığı belirtildi. Finans merkezi projesinin Başbakan Tayyip Erdoğan çarpıcı fikirlerinden biri olduğuna dikkat çekilen haberde, Türkiye'nin 2023'de ilk 10 ülke arasında olmayı hedeflediği, İstanbul'un da Orta Doğu ile Avrupa'ya hitap edecek en büyük 10 finans merkezi arasında yer alacağı belirtildi. Haberde, yüzde 8.5 büyüyen Türk ekonomisinin komşu ülkeler tarafından kıskançlıkla izlendiği belirtildi. HSBC Bank Türkiye Yöneticisi Martin Spurling'in de görüşlerine yer verildi. Spurling, "Atanmadan önce İstanbul'daki potansiyelin ne kadar büyük olduğuyla ilgili fikrim yoktu. Coğrafî konumu, tarihi, kültürü ve insan potansiyeliyle İstanbul, beynelmilel bir finans merkezi olmak için muazzam bir aday" diye konuştu.


ESKİSİ GİBİ KÜRESEL MERKEZ
Reuters'in haberinde, her iki yakada kurulacak finans merkezleri ile İstanbul'un eski dönemlerde olduğu gibi küresel bir üs olacağı belirtildi. 800 bin metrekare alan üzerine kurulacak Ataşehir'deki Uluslararası Finans Merkezi ise, konumu ve mimari yapısıyla Anadolu Yakasının simgesi haline gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...