Şişmanlar daha neşeli

Şişmanlar daha neşeli

YAŞAM Haberleri

Kanada'da McMaster Üniversitesi'ndeki bilim adamları, "şişmanlık geni" olarak adlandırılan FTO'yu "mutluluk geni" olarak adlandırdı.

Şişmanlar genelde daha neşeli görülürken bilim adamları bunun bilimsel sebepleri olabileceği görüşünde. Kanada'da McMaster Üniversitesi'ndeki bilim adamları, "şişmanlık geni" olarak adlandırılan FTO'yu "mutluluk geni" olarak adlandırdı. nbsp;
FTO, obezitenin en büyük genetik sebeplerindendir. Gen, aynı zamanda depresyon riskinde de yüzde 8'lik azalmaya yol açıyor.
Obeziteyle depresyon arasındaki irtibatı araştıran McMaster Üniversitesi'ndeki bilim adamları, 21 ülkede katılımcılardan 17.200 DNA örneğini inceledi. FTO geni olanlarda depresyon emarelerinin daha az olduğu tespit edildi. Profesör David Meyre, "Yaptığımız araştırmada depresyonun moleküler bir temelinin olduğunu tespit ettik. FTO obezite geniyle depresyona karşı korunma arasında irtibat olduğunu belirledik" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...