Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB, Türkiye'yi kıskanıyor

AB, Türkiye'yi kıskanıyor

DÜNYA Haberleri

İspanyol firmaların Türkiye'yi hedef ülke seçtiğini belirten Cristobal Gonzalez Aller, "Türk ekonomisinin inanılmaz başarısı bizi ve diğer AB ülkelerini kıskandırıyor" dedi.

nbsp;İspanya Büyükelçisi Cristobal Gonzalez Aller, gazetemize yaptığı özel açıklamada, Türkiye'nin ekonomik alanda gösterdiği başarıların AB için bir "ders" niteliğinde olduğunu belirtti. Aller, "Son 10 yılda Türkiye ekonomisi çok büyüdü dünyaya örnek olacak Avrupa'nın hayranlıkla izlediği, kıskandığı bir başarı hikayesi yazdı. Bu yüzden İspanya olarak biz Türkiye'yi yatırımda hedef ülke seçtik. Sadece biz değil. Diğer AB ülkeleri için de aynı şey söz konusu. Avrupa'nın içine düştüğü krizin çıkış yolunun Türkiye'den geçtiğini iyi biliyoruz" dedi. İspanyol firmaların krizden çıkış yolunu Türkiye'de aradıklarını belirten Aller, Türkiye'de halen 200 İspanyol firmanın faaliyet gösterdiğini, bu yıl 8 milyar dolar karşılıklı ticaret yapıldığını vurguladı. 5 yıl sonra bu rakamın 18 milyar dolara ulaşacağına inandığını belirten Aller, Marmaray, Yüksek Hızlı Tren, TÜPRAŞ başta olmak üzere ileri mühendislik projelerinde ve hemen her sektörde İspanyol şirketlerinin bulunduğunu söyledi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...