Mısır'daki Büyük Piramit'i gölgede bırakacak

Mısır'daki Büyük Piramit'i gölgede bırakacak

YAŞAM Haberleri

Sıradışı eserleriyle ünlü Bulgar mimar William Christo, şimdi de Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Abu Dabi'de dünyanın en büyük piramidini inşa etmeye hazırlanıyor.

Çöl ortasına inşa edilecek 'Mastaba' isimli piramidin 340 milyon dolara mal olması bekleniyor. Christo, piramidi 410 bin renkli petrol varilinden inşa edecek. Piramit, 150 metre yüksekliğiyle Giza'daki Büyük Piramit'ten daha yüksek olacak. 2 sene içinde tamamlanması planlanan piramidin, Paris'te Eyfel Kulesi, Kahire'de de piramitlerde olduğu gibi Abu Dabi'nin sembolü olması ve yılda 2 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesi planlanıyor.
Christo, proje konusunda veliaht prensin kardeşi Şeyh Hamdan Bin Zayed El Nayhan'la iş birliği yapıyor. Emirlik ailesinin projeden büyük heyecan duyduğu ifade edildi.
Christo ve karısı Jeanne-Claude'un çöldeki kumların güneş ışığında farklı renklere bürünmesinden ilham alarak piramit inşaını 30 sene önce planladığı, farklı gerekçelerle şimdiye kadar bunun mümkün olmadığı kaydedildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...