Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşkenceli gasp iddiasına 60 yıl hapis istemi

/ Kaynak: İHA
İşkenceli gasp iddiasına 60 yıl hapis istemi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Erzurum'da üst tertip askerlerce gasp edilip, işkence gördüklerini iddia eden 5 askerin şikayeti sonucu yargılanan 5 asker hakkında 60'ar yıl hapis istemiyle sivil mahkemede dava açıldı.

Erzurum'da üst tertip askerlerce gasp edilip, işkence gördüklerini iddia eden 5 askerin şikayeti sonucu yargılanan 5 asker hakkında 60'ar yıl hapis istemiyle sivil mahkemede dava açıldı. nbsp;
9. Kolordu Muhabere Bölük Komutanlığı'nda 2011 yılının Kasım ayında 1991-3 tertip askerler Birol B., Erkan A., Engin T., Bilal D. ve Yaşar D.'yi 'tehdit, şiddet, işkence, yaralama ve kişinin hürriyetinden yoksun zincirleme şeklinde gasp' suçunu işledikleri iddiasıyla 1990-4 tertip 3'ü tutuklu 5 asker hakkında 60 yıl hapis istemiyle sivil mahkemede dava açıldı.
Askerlerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma üzerine 1991-4 tertip askerlerden Tolga H. (23), İbrahim K. (23) ve Erdi D. (24) tutuklanarak Erzurum Askeri Cezaevi'ne konulurken, Müjdat T. (24) ve Eyüp B. (24) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Askeri Savcılık tarafından hazırlanan iddianameyi Askeri Mahkeme olayı 'sivil suç' sayarak, dava dosyasını Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

ASKERİ SAVCI İDDİANAMEYİ HAZIRLADI
Askeri Cumhuriyet Savcısı Oğuzdan Önsel'in hazırladığı iddianameye göre, 1990-4 tertip askerler, şikayetçi 5 askeri ayrı ayrı, "Bak koçum, biz uzun zamandır buradayız. Bütün komutanlar bizi seviyor. Sen daha yeni geldin. Bir şey olduğunda sana değil bize inanırlar, eğer dediklerimizi yapmadığın takdirde seni jiletle doğrarız' diye tehdit edip, döverek kredi kartını ve 20'şer TL paralarını zorla alıp, 'seni öldüreceğiz' tehdidiyle de kantinden zorla cips, bisküvi, kola gibi içecek aldırdı.
Sanıklardan Eyüp B., Tolga ve Erdi ile birlikte 5 numaralı koğuşa giren Eyüp B.'nin, 1993-3 tertip asker Birol B.'ye yaptıkları işkenceler de iddianamede yer aldı. Savcılık iddianamesine göre, Eyüp B., Tolga H., Erdi D. ile birlikte koğuşa gelen Eyüp B., Birol B.'nin önce boğazını sıkıp, plastik bir boruyla yine boğazına vurarak, 'Keserim seni, öldürürüm' diye tehdit etti. Bu esnada Erdi ise yatak çarşafını ortadan yırtarak bir ucunu Birol B.'nin boynuna, diğer ucunu da kalorifer borusuna sararak, aynı tertip diğer askerlere 'gelin tertibinizin halini görün' sözleriyle tehdit etti. Sonrasında Birol B.'nin 20 TL'si ve kredi kartını alarak, koğuştan çıktılar.

"SİLAH ARKADAŞLARIMIZI KOĞUŞA KAPATMADIK"
Tutuklu sanıklardan Erdi D. Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde, "Silah arkadaşlarımı koğuşa kapatmadım. Tehdit etmedim. Benim ismimi vermelerindeki tek neden benim komutanlarla iyi diyaloğum olduğu için iftira atmış olabilirler. Bizim bir üst devre olmamızdan dolayı bize iftira atmış olabilirler" dedi.
Tutuklu sanık Tolga H. ise, "Koğuşa zorla kapatarak arkadaşımı gasp etmedim. Daha önceki günlerde kışlada nöbet gününde Birol'un nöbetinin uzamasından duyduğu kızgınlıktan yapmış olduğumuz tartışma sonrası bana hitaben 'sana gösteririm' dedikten sonra, bu olay patlak verdi" diye ifade verdi.
Tutuklu sanık İbrahim K. da ifadesinde , "Bölükte hiçbir arkadaşımı gasp etmedim. Sıkışan bir nöbet gününde Birol ve Tolga'nın nöbetten kaynaklanan tartışma ile onları kavga esnasında ayırdığım esnada bana duyduğu kinden iftira atmış olabilirler" iddiasında bulundu.
Tutuklu Tolga H., Erdi D. İbrahim K. ile tutuksuz Müjdat T. Eyüp B. hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede sanıklar hakkında 'tehdit, şiddet, işkence, yaralama ve kişinin hürriyetinden yoksun zincirleme şeklinde gasp' suçunu işledikleri gerekçesiyle haklarında üçer kez olmak üzere 60'ar yıl hapis cezası isteniyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...