Dursun Çiçek'ten masumum mektubu

Dursun Çiçek'ten masumum mektubu

GÜNDEM Haberleri

Balyoz Davası'nda 16 yıl ceza alan Dursun Çiçek, Silivri'den gazetemize yazdığı 4 sayfalık mektupta İrtica ile Mücadele Eylem Planı'ndaki imzanın sahte olduğunu savundu. Çiçek, "Planı hazırlamadım, o imzayı atmadım" dedi.

Ergenekon'la birleştirilen İrticayla Mücadele Eylem Planı Davası sanığı ve yakın zamanda sonuçlanan Balyoz Davası'nda 16 yıl ceza alan emekli Albay Dursun Çiçek tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'a mektup gönderdi. Dört sayfalık el yazılı mektubun bulunduğu zarftan Dursun Çiçek'in yargılandığı davalara ilişkin tüm suçlama ve savunma belgelerini içeren bir DVD ile uzun bir duyuru metni de çıktı. Balyoz Davasında tamamen sahte olduğunu iddia ettiği bir dijital belgede ismi yer almasından dolayı 16 yıl cezaya çarptırıldığını belirten Çiçek, İrtica ile Mücadele Eylem Planı'ndaki imzanın da sahte olduğunu savundu. Çiçek, "Namusum ve şerefim üzerine yemin ederek tekrarladığım, o planı hazırlamadığımı ve o imzayı atmadığım gerçeğini bildikleri halde özgürlüklerimizi gasp etmeye devam ediyorlar" ifadelerine yer verdi. Silivri'de hukuk cinayetleri işlendiğini savunan Çiçek, "Bir zihniyet yargılaması kin ve nefret dolu bir intikam duygusu ile hareket eden haksızlık ve hukuksuzluklarla bu ülke kendi askerine aileleri ile birlikte işkence yapılmasına seyirci kalamaz. İki sayfalık bir dijital isim listesinde, çıktısı dahi alınmamış bir word dosyasında ismi ilgisi ve bilgisi dışında yazılı diye masum bir insana 16 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası veren, babalık ve kocalık haklarını dahi gasp etmeyi bu hukuk dışı karara yazmaya cesaret eden bir kararı hiçbir medeni insan savunamaz" ifadelerini kullandı.İrtica ile Mücadele Eylem Planı ile ilgili suçlamaları da kabul etmeyen Çiçek, "İçerik üslup ve format olarak bir kurmay albayın yazması fiilen imkânsız olan İrtica ile Mücadele Eylem Planını hazırlayıp altına imzamı taklit ettiler. Bu yetmiyormuş gibi Adli Tıp, Jandarma ve Emniyet Kriminal'den baskı ile ceza muhakemeleri kanununun 6. maddesine ve Yargıtay içtihatlarına aykırı sahte imza mukayese raporları aldılar. Üzerinde parmak izim dahil hiçbir fiziki ve dijital izim bulunmayan o sahte planı ve taklit imzayı hâlâ bana yamamaya çalışıyorlar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...