At ve tavşan kanı ile hayata tutundu

At ve tavşan kanı ile hayata tutundu

DÜNYA Haberleri

İngiliz Zoe Gilbert 2 yıldır aplastik anemi hastası. Doktorlar ilik nakli bekleyen çocuğu, her ay at ve tavşan kanı enjekte ederek hayatta tutuyor. Bu kan, kemik iliği fonksiyonunu yerine getiriyor.

İngiltere'nin Cambridgeshire şehrinde yaşayan orta okul öğrencisi Zoe Gilbert (11), iki yıl önce burun kanaması şikayetiyle hastaneye gitti. İki hafta içinde on defa burnu kanayan kıza hekimler, aplastik anemi teşhisi koydu. Kemik iliği hiç yeni hücre üretmeyen küçük kıza bunun üzerine at ve tavşan kanı nakledilmesine karar verildi. Vaktinin büyük bir kısmını hastanede geçiren küçük Zoe, at ve tavşan kanıyla hayata tutundu. Ancak küçük kız her an bağışıklık sisteminin iflas etmesi riski taşıdığı için ölüm tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Doktorlar sadece kemik iliği nakli ile tedavi edebilecekleri Zoe'nun hayatta kalması için ayda bir at ve tavşan kanı enjekte ediyor. Bu kan geçici de olsa kemik iliği fonksiyonunu yerine getiriyor. Ancak, at kanı özellikle yüzünde tüylenmelere sebep oluyor, vücut ısısını artırıyor, eklem yerlerinde ağrıya yol açıyor. Anne Elizabeth Gilbert, "Vücut bu tedaviyi her an reddedebilir. Sonucun ne olacağını bilemiyoruz. Kızımı yaşatacak bir donör arıyoruz. Bir nakil onun hayatını kurtaracak" diyor.

TEK ÇARE İLİK NAKLİ
İngiliz hekimler küçük Zoe'yu yeniden hayata bağlayacak tek seçeneğin uygun bir kemik iliği nakli olduğunu söylüyor. Ailesi ise uygun bir donör arıyor. Anne Elizabeth Gilbert, "İlik bağışında bulunun" çağrısı yapıyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...