Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ateşkese kanlı start

Ateşkese kanlı start

DÜNYA Haberleri

Suriye'de bugün başlayacak olan bayram sebebiyle 4 günlük ateşkes ilan edildi. Muhalifler de uyacaklarını söyledi. Ateşkes öncesi saldırılarda 132 kişi daha öldü.

nbsp;Suriye'de BM'nin de girişimiyle sağlanan ateşkes anlaşması Esad yönetimi tarafından bugün devreye sokuldu. Esad yönetiminden dün yapılan açıklamada, ülkede bugün kutlanmaya başlayacak olan Kurban Bayramı sebebiyle salı sabahına kadar ateşkes ilan edildiği duyuruldu. Suriye devlet televizyonundan yayımlanan açıklamada, ateşkesin korunması için yönetimin elinden geleni yapacağı vurgulandı. Açıklamada, "Ancak ateşkesin muhalifler tarafından bozulması halinde cevap hakkımız saklıdır" denildi. Bu açıklamanın hemen ardından Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) yapılan açıklamada da, ateşkese uyacakları belirtildi. ÖSO, "Ateşkes anlaşmalarına uyacağımıza söz veriyoruz. Ateşkesi bozan taraf biz olmayacağız. Saldırı olması halinde bizim de cevap hakkımız saklıdır" dedi. Ancak bu karşılıklı ateşkese ilanına saatler kala ülkede çatışmalar hız kesmedi. Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Çadır kentinin hemen karşısında bulunan Salkin kasabasında şiddetli çatışmalar yaşandığı görüldü. Top sesleri ve çatışma sesleri Türkiye sınırından duyuldu. Ateşkesin başlamasına saatler kala düzenlenen ülkenin çeşitli şehirlerindeki operasyonlarda 16'sı çocuk, 12'si kadın 132 kişinin öldüğü bildirildi. Bu arada, BM yetkilisi Ponte, Suriye'de bir "savaş ve insanlık suçu" işlendiğini, bunu ortaya çıkarmak için de elinden geleni yapacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...