İsrail karadan Gazze'ye girdi

İsrail karadan Gazze'ye girdi

DÜNYA Haberleri

İsrail ordusunun karadan Gazze'ye girdiği bilgileri geliyor. İsrail Ordusu Sözcüsü Yoav Poli Mordechai, Tel Aviv'e yapılan saldırının ardından ''Bu gece sessiz geçmeyecek'' dedi.

İsrail ordusunun karadan Gazze'ye girdiği bilgileri geliyor. El Kassam Tugaylarının Twitter'dan duyurduğu ilk bilgilere göre çıkan çatışmalarda 6 kişi can verdi, 180 yaralı olduğu iddia ediliyor.. Çatışmalar sırasında bir İsrail tankını vurduklarını açıklayan El Kassam yetkilisi Gazze'ye yönelen İsrail savaş uçaklarına da füze atışı yaptıklarını söyledi. nbsp;

İSRAİL ORDUSU: BU GECE SESSİZ GEÇMEYECEK
İsrail Ordusu Sözcüsü Yoav Poli Mordechai, Tel Aviv'e yapılan saldırının ardından ''Bu gece sessiz geçmeyecek'' dedi. İsrail'in Kanal 2 televizyonuna konuşan Mordechai, ''Bu gece sesiz geçmeyecek. İlerlemek için talimat aldık. Operasyonlarımız yoğun bir şekilde devam edecek'' diye konuştu. Filistin'deki İslami Cihad Örgütü'nün askeri kanadı Kudüs Tugayları, Tel Aviv'e füze fırlattıklarını açıklamış, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları da İsrail'e ait bir keşif uçağını vurduklarını ileri sürmüştü. Öte yandan İsrail Ordusu, Gazze'de aylar öncesinden İsrail gizli servisleri tarafından tespit edilmiş, 70 yer altı noktasını vurduklarını iddia etmişti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Körfez Savaşı sonrası ilk kez sirenler çaldı

Gazze Şeridi'nden Tel Aviv'e roket saldırısı düzenledi. Tel Aviv'de Körfez Savaşı'ndan bu yana ilk kez roket saldırısı sebebiyle sirenler çaldı. Ardından bir patlama sesi duyuldu.

"Tel Aviv'e Fecr-5 Roketi Fırlattık"

İslami Cihad Örgütü, Tel Aviv'e Fecr-5 roketi fırlattıklarını açıkladı. Örgütten yapılan açıklamada, saldırıların artarak devam edeceği belirtildi.

İsrail askeri sözcüsü Tel Aviv'e iki roket fırlatıldığını ancak kentin isabet almadığını bildirdi. Roketlerden birinin Tel Aviv açıklarında denize düştüğü kaydedildi.

Savunma Bakanı, kente yönelik saldırı girişiminin bedelini ödetecekleri tehditinde bulundu.

Açıklamanın ardından bir İsrail uçağı Gazze'yi havadan bombaladı.

İsrail Ordusu Yedekleri Askere Çağırdı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 30 bin yedek askerin göreve çağırılması talimatı verdiği bildirildi. İsrail basınında yer alan habere göre, Netanyahu Hükümeti, Gazze'den İsrail'e yönelik füze saldırılarının artması ve bölgedeki son gelişmeler nedeniyle olağanüstü hal ilan ederek 30 bin yedek askeri göreve çağırma kararı aldı.

Gazze'ye Kara Operasyonu Endişesi

Gazze sınırına da askeri yığınak yapıldı. Gelişmeler Gazze'ye yönelik kapsamlı bir kara harekatı endişesini artırdı. Gün boyu süren yığınak haberinin ardından saat 23.45 sıralarında zırhlı birliklerin Gazze sokaklarına girmeye çalıştığı bilgisi geldi. El Kassam tugayları yaptığı ilk açıklamada bir İsrail tankını vurduğunu duyurdu


Başbakan'dan Gazze Diplomasisi
Başbakan Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi ile telefon görüşmesi yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İsrail'in Gazze'ye saldırısı ile ilgili olarak Mısır Cumhurbaşkanı Mursi ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede bölgedeki gerginlik hakkında görüş teatisinde de bulunuldu.

İsrail'in Gazzeye saldırıları sürerken akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı Mursi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmenin ana maddesi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıydı.

Başbakan Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, bölgedeki gerginlik hakkında görüş teatisinde de bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, görüşmede Başbakan Erdoğan'ın Cumartesi günü Mısır'a yapacağı ziyareti sabırsızlıkla beklediklerini de vurguladı.
Şimdiye Kadar Neler Oldu?

İsrail güçlerinin Gazze'ye iki gün boyunca düzenlediği saldırılarda aralarında Hamas'ın askeri lideri Ahmet el-Caberi'nin de bulunduğu15 Filistinli öldü, 91 kişi de yaralandı.

Bugün ise Gazze'den fırlatılan roketler 3 İsraillinin ölümüne yol açtı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...