Trabzon derbisi golsüz bitti

Trabzon derbisi golsüz bitti

FUTBOL Haberleri

Spor Toto Süper Ligi'nin 17. Haftası'nda bu akşam oynanan Trabzonspor-Galatasaray maçı 0-0 berabere sona erdi. Her iki takıma hakim olan korku, futbolcuların ve teknik adamların elini kolunu ayağın adeta bağladı. Heyecansız karşılaşmada taraftarlar futbolu mumla aradı.


Spor Toto Süper Lig'de ilk yarısı dev bir maçla kapanacaktı. Ligde 32 puanla lider durumda bulunan Galatasaray, 23 puana sahip Trabzonspor'a misafir oldu. Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetiyor. Yıldırım yönetirken, yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Cem Satman yaptı. Her iki takımda, sahaya 3 puan için çıktı. Gerek futbolcular, gerek teknik adamlar tadı tuzu olmayan futbolun golsüz beraberlikle sonuçlanmasından mutlu oldu mu, bilinmez ama, izleyenleri çileden çıkaran pozisyonlar taraftarın da protestosuna neden oldu.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Galatasaray ile golsüz berabere kalan Trabzonspor, ligin ilk yarısının son 3 haftasında galip gelemedi. Ligin 14. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'ni 4-0 mağlup ettikten sonra Kayserispor ile sahasında berabere kalan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a deplasmanda 2-1 mağlup olan bordo-mavililer, Galatasaray önünde de kazanamayarak son 3 haftada kazanamadı.

En son ligin 14. haftasında Gaziantepspor ile sahasında 1-1 berabere kalan Galatasaray ise deplasmanda 3-1'lik Sivasspor ve sahasında 2-1'lik Fenerbahçe galibiyetlerinin ardından ilk yarının son maçında sahadan 1 puanla ayrıldı.
nbsp;
Üç büyüklerle berabere
nbsp;
nbsp; Trabzonspor, ligin ilk yarısında üç büyük rakibi karşısı nda oynadığı 3 maçtan da beraberlikle ayrıldı.
nbsp; Fenerbahçe ile deplasmanda golsüz, Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan bordo-mavililer, Galatasaray maçından da 1 puanla ayrıldı.
nbsp;
nbsp; -Galatasaray, Karadeniz'de gol atamadı-
nbsp;

nbsp; Galatasaray ligin ilk yarısında sadece Karadeniz'de oynadığı maçlarda gol atamadı.
nbsp; Sarı-kırmızılılar, ligin 6. haftasında Ordu'da 2-0 yenildiği Orduspor maçı ile bu akşamki maçta gol kaydedemedi.
nbsp;
nbsp; -Burak'a su şişesi-
nbsp;

nbsp; Trabzonspor'un kale arkasında taraftar grubundan, karşılaşmanın 59. dakikasında Burak'a su şişesi atıldı. Başına isabet eden şişe nedeniyle yere düşen Burak'ın yanına savunma oyuncusu Giray gitti. Bu sırada bu iki oyuncunun olduğu yere maytap atıldı. Giray da maytaptan etkilenerek Burak'ın yanında yere düştü. Kısa süre duraklayan oyun daha sonra yeniden başladı.
nbsp; Karşılaşmanın 61. dakikasında ise bordo-mavili taraftarlar siyah balonlar atarak "şike süreci"ndeki protestolarını sürdürdüler.

SADIK SÖZTUTAN DERBİ'Yİ BÖYLE YORUMLADI; YETENEKSİZSİNİZ


MAÇIN TABLOSU
nbsp; nbsp;
Stat: Hüseyin Avni Aker nbsp;
Hakemler: Yunus Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Cem Satman nbsp;
Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Celustka, Emerson, Zokora, Sapara, Adrian, Olcan, Halil, Henrique nbsp;
Galatasaray: Muslera, Hamit, Selçuk, Melo, Riera, Dany, Burak, Umut, Semih, Eboue, Amrabat

İLK YARIDAN NOTLAR

nbsp;
nbsp;13. dakikada Umut Bulut"un hatalı geri pasında Olcan Adın'dan önce kalesini terk eden Muslera mutlak tehlikeyi önledi.
nbsp; nbsp;
nbsp;15. dakikada sağ kanattan Hamit Altıntop, nbsp; Emerson'dan kurtulup içeri çevirdiği topa geliş ine vuran Riera'nın şutu yandan auta çıktı. nbsp;

nbsp;18. dakikada Henrique'nin sağ taraftan ceza sahası dışına gönderdiği topa gelişine vuran Olcan Adın'ın şutunu kaleci Muslera kornere çeldi. nbsp;

23. dakikada Amrabat'ın aşırtma pasında topal bulaşan Burak Yılmaz'ın şutu kaleci Onur'un sağından auta çıktı.
nbsp;
26. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışından Adrian'ın vuruşunu Muslera çeldi. Dönen topa Olcan'ın yaptığı vuruşta da Muslera başarılı bir kurtardı.

Maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle bitti

nbsp; nbsp;
G.SARAY 51, nbsp;TRABZON 36

Trabzonspor ile Galatasaray bugün 114. defa karşı karşıya geliyor. Geride kalan maçlarda Galatasaray 51, Trabzonspor 36 defa kazandı, 26 maç da berabere bitti. Sarı-kırmızılıların 148 golüne, bordo-mavililer 123 golle cevap verdi.

LİGDE CİMBOM

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde rakibi Trabzonspor'un 10 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 78 karşılaşmanın 34'ünü sarı-kırmızılılar kazanırken, 24 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu, 20 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray 101, Trabzonspor ise 86 gol attı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...