Kuzu: BDP'liler suç makinası gibi

/ Kaynak: AA
Kuzu: BDP'liler suç makinası gibi

Politika Haberleri  / AA

Haklarında 560 dokunulmazlık dosyası bulunan BDPlileri TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, böyle değerlendirdi: "BDP'liler için suç makinesi gibi"





TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili terör örgütü mensuplarıyla buluşan BDP milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınması için yapılan çağrılar üzerine, ''TBMM'ye gelen 760 dokunulmazlık dosyasının 560 kadarı BDP'lilere ait. Anlaşılır gibi değil. Bu bir nevi suç makinesi'' ifadelerini kullandı.

Burhan Kuzu, ''Bu hukuk, kanun tanımamazlık. Umurunda değil, bunun anlamı bu. Milletvekilleri kanunlara uymazsa kim uyacak? Bir kanunun yanlışlığı ayrı ama kanun tanımazlık ayrı'' şeklinde konuştu.

TBMM tarihinde sadece 47 kişinin dokunulmazlığının kaldırıldığına işaret eden Kuzu,''Bu da demektir ki eski dönemlerde de bu mesele atıl kalmış. Dokunulmazlık elbette ki Meclis'e lazım, milletvekillerine lazım, her zaman savunduk ama tabi ki kötüye kullanmayı, böyle hoyratça kullanmayı toplum kabullenemiyor'' dedi.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...