Turgut Özal'a zehiri kim verdi?

Turgut Özal'a zehiri kim verdi?

Politika Haberleri

Turgut Özal'ın naaşında zehir bulunması ancak zehirlenerek ölmediğinin öne sürülmesi kafalardaki soru işaretlerini artırdı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Şüpheler daha da arttı. Bu zehir nereden geldi?" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da "Özal bilerek zehir içmediğine göre, o zehiri hangi hain eller verdi?" diye konuştu. MHP'den ise "Adli Tıp'ın kafası karışık" yorumu geldi.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşında zehir bulunması ancak zehirlenerek ölmediğinin öne sürülmesi kafalardaki soru işaretlerini artırdı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adli Tıp Kurumu'nun Özal'ın ölümüyle ilgili raporunun, şüpheleri ortadan kaldırmadığını ifade ederek, "En azından benim şüphelerim devam ediyor" dedi. Bozdağ, "Vücutta zehir varsa bu zehir nereden geldiği, vücudun kendisi mi yaptı?" diye sordu. Bozdağ, "hem zehir var hem zehirlenme yoktur" denilirken, bu konuda bir açıklama görmediğini ancak merak ettiğini söyledi. nbsp;
AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili dosyanın kapatılmaya çalışıldığını öne sürerek, "Birileri Özal'ın ölümünün açığa çıkmasından endişe duyuyor" dedi. "Özal'ın zehirlenmesinin tespiti kolay" diyen Tayyar sözlerini şöyle sürdürdü; "O oranda zehri Demirel'e verelim Özal 'ın zehirlenip zehirlenmediği anlaşılır. Adli Tıp raporundan tatmin olmadım. Ergenekon ve Balyoz'u destekleyenler 'Özal öldürülmedi' diyor, bunu ispat etmeye çalışıyor."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, Özal'ın zehirlenmesiyle ilgili raporun belki tekrar gözden geçirilebileceğini belirterek, "Şu haliyle bile tereddüt yoktur. Rahmetli Özal zehirlenmiştir" diye konuştu. nbsp;
"Cumhurbaşkanı kendisi bilerek zehir içmediğine göre, burada eski Türkiye'nin pis işlerinin en somutuyla karşı karşıyayız" diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Türkiye bunu çözmek zorunda. Miktarını bilmiyorum, o zehri hangi hain eller verdi? Hangi hain odaklar bu işi planladı? Türkiye'nin üzerine düşen vazife budur. Bu olayı çözmeyen bir Türkiye hiçbir faili meçhulü çözemez. Ne Kürt ne Alevi meselesi hiçbir meseleyi aydınlatmaya muvafık olamaz."
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de Adli Tıp Kurumu'nun Özal'ın ölümüne ilişkin raporunu eleştirerek, "Adli Tıp Kurumu'nun kafası, basın mensuplarının kafasından daha karışık" dedi. Türkiye'nin komplo sever bir ülke olduğunu belirten Yeniçeri, "Atatürk'ten bu yana neredeyse normal ölen yok, hepsine bir kılıf, komplo ilave ediliyor. Adli Tıp Kurumu 'zehir vardır' diyerek komplocuları mutlu ediyor, 'zehirlenme yoktur' diyerek de doğal olarak meseleye bakanları ikna etmiş gibi görünüyor. Benim şahsi kanaatim zehirlenme olmadığı yönünde" diye konuştu.
Raporun tamamlanmasıyla ilgili Ahmet Özal'dan da bir açıklama geldi. Kuzey Irak'ta bulunan Ahmet Özal haftasonu Türkiye'ye döndüğünde basın toplantısı düzenleyeceğini ve önemli açıklamalar yapacağını duyurdu.

'KADMİYUM VE DDT' ÇIKTI
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşı, suikast iddiaları üzerine 2 Ekim'de Topkapı'daki mezarından çıkarılmış ve 5 Ekim'de yeniden defnedilmişti. Adli Tıp'ın aldığı örneklerde "kadmiyum ve DDT" bulgusuna rastlandığı bildirildi.

Adli Tıp: Çıkan haberlerle rapor çok farklı
Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, Özal'ın ölümüyle ilgili ekleriyle birlikte 380 sayfalık raporu Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim ettiklerini belirterek, "Raporu okumak lazım. Çok basit, 'vardı, yoktu' denecek bir rapor, sonuç değil. Açıklamayı Savcı Bey yapacak. Teknik olarak bize ihtiyaç olursa gelip destek veririz" diye konuştu. İnce, zehirlenme konusundaki haberlerle ilgili olarak da, "Raporu okuduğunuz zaman çıkan haberleri de önünüze koyun. Rapor ile arasında benzeme ihtimali çok yüksek değil. Rapor çok farklı..." değerlendirmesinde bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da raporun incelenmesinin ardından bugün bir açıklama yapacağını duyurdu.

SÜLEYMAN DEMİREL: nbsp;Zehirlenme yok vadesi dolmuş

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Adli Tıp raporuna göre Turgut Özal'ın ölümünün zehirlenmeden olmadığına işaret ederek, "Rapor kesin. Vadesiyle ölmüş. O zaman başından beri doktorların söylediği şey doğru çıktı. Ben de başından beri aynı şeyi söylüyorum. Doktorların dediği çıktı neticede" dedi.

BÜLENT ARINÇ: nbsp;Spekülasyona gerek yok!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin, herkesin şahsi düşüncesini ifade ettiğini belirterek, "Bir cumhurbaşkanının ölümünden bahsediyoruz. Bu ölüm üzerinde pek çok spekülasyon olduğunu biliyoruz. Bunların üzerine yenisini eklemek doğru değil" dedi.

BDP'Lİ TAN: nbsp;Adli Tıp, derin devlet emrinde

BDP'li Altan Tan, Adli Tıp raporunun ardından, Özal'ın öldürüldüğüne ilişkin şüphelerinin arttığını söyledi. Mezarın açılmasına rağmen hâlâ bir netice alınamadığını belirten Tan, "Böyle Adli Tıp Kurumu olur mu? Adli Tıp Kurumu, derin devletin emri altında bulunursa böyle olur. Bu rezaleti Başbakan temizlemelidir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...