Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Necip Fazıl'ın "Püf Noktası" isimli eseri sahnede

Necip Fazıl'ın "Püf Noktası" isimli eseri sahnede

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Necip Fazıl'ın 2002 yılında yayımlanarak piyasaya sürülen son tiyatro eseri "Püf Noktası" ilk kez Bahçelievler'de sahneleniyor.

Önceki akşam Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen gala ile seyirciyle buluşan "Püf Noktası" ilk gösteriminde izleyicilerden tam not aldı.
Türk edebiyatının önemli simalarından Necip Fazıl Kısakürek yaşadığı sürece söz ve fiilleriyle toplum hayatında belirleyici olmaya çalışmıştır. Püf Noktası isimli eseri, Necip Fazıl Kısakürek'in toplum tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamayı hedefliyor.
Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Necip Fazıl Kısakürek'in Püf Noktası eseri, öncelikle Türkiye'de profesyonel olarak ilk kez sahneleneceği özelliğini taşımakta… nbsp;

##tgvideo##


Eser, Edebiyat-Sanat-Siyaset ve Medya düzeninin çarpıklığı ve cemiyet hayatının kabul edilemeyecek yönlerine bir özeleştiri niteliğindedir. Eser 70'li yılları yansıtmasına karşılık günümüz dünyasına da ayna tutmakta ve toplumsal birçok yaraya parmak basmaktadır.
İzleyiciyi güldürürken, aynı zamanda hayatın püf noktalarını arama konusunda düşünmeye de sevk eden, Necip Fazıl'ın ölümünden sonra basılma fırsatı bulmuş son tiyatro eseri olan, Püf Noktası toplumsal bir ironi örneği.
Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu yaptığı açıklamada "Sanat ve edebiyat dünyamızın mümtaz insanı ünlü yazar Necip Fazıl Kısakürek'in Püf Noktası tiyatro eserinin ilk kez sahnelendiği salonumuza halkımızın teveccühünü bekliyoruz" dedi.

Oyuncu Tayfası'ndan başarılı performans

Necip Fazıl Kısakürek'in son tiyatro eseri "Püf Noktası"nı Kerem Yılmaz yönetiminde Oyuncu Tayfası başarıyla sahneye koyuyor. İlk gösteriminde seyirciden tam not alan oyun Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde sahnelenmeye devam ediyor. Oyundan bir replik:
nbsp;"...Her şey püften, her şey püften… Bu dünyanın püf olmayan biricik tarafı, işte asıl püf olmayan büyük hayatı ihtar etmesinden ibaret."
nbsp;Cemiyet hayatından, bozuk düzenden, hakkın haklıya verilmemesinden bıkmış, düzene bir türlü ayak uyduramayan şair Recep Kafdağlı "Ya ol, ya öl!" deyiminden yola çıkar ve "OL"amayanların "ÖL"mesi gerektiği düşüncesiyle; olamadığı için ölmeyi tercih eder. Bunu da başaramayan şair şans eseri "OL"uverir . Bir anda ülkenin kilit isimlerinden biri haline gelir. Fakat bir sorun vardır; aslında "olduğu", "olmak istediği" midir? Mutluluğunu sağlayacak olan, içinde bulunduğu sahte durum mudur?
Recep Kafdağlı, içinde bulunduğu düzenin çarpıklıklarını, başkalarının "püf noktaları"nda ararken kendi "püf noktası"nda bulur ve aslında her şey bir 'PÜF'ten ibarettir. Oyunun baş kahramanının kendi içinde yaşadığı ikilemler ve çatışmalar, toplumun belli kesimlerine yapılan göndermelerle toplumsal mesajlara dönüşür.
İlk kez bir Necip Fazıl oyunu sergileyen Oyuncu Tayfası, üstadın ince espri anlayışı ve kıvrak zekasının ispatı olan bu oyunu, başarılı bir performansla seyirciyle buluşturuyor.

OYUNUN KÜNYESİ

Oyun: PÜF NOKTASI
Yazan: Necip Fazıl Kısakürek
Yöneten: Kerem Yılmaz
Oyuncular: nbsp;
RECEP KAFDAĞLI: nbsp;Erkay Yavuz
RESSAM: Burak Aydın
MÜZİSYEN: Onur Alagöz
SÎRET MESÂİL: Halil İbrahim Kaplan
EFE: Ali Nadir Birim
GENEL BAŞKAN: Coşkun Gültekin
BANKA TEMSİLCİSİ: Cenk Hakan Köksal
KÜLHAN BEYİ: Vahap Halat
KÜLHAN BEYİ: Furkan Yurt
KÜLHAN BEYİ: Mahmut Ugar
Yer: Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezi-İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...