Onlar da ODTÜ'lü bunlar da...

Onlar da ODTÜ'lü bunlar da...

GÜNDEM Haberleri

Göktürk-2 uydusu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Yerleşkesi'ndeki törende çıkan olaylar günlerdir gündemden düşmüyor.

nbsp;Göktürk-2 uydusu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Yerleşkesi'ndeki törende çıkan olaylar günlerdir gündemden düşmüyor. Türkiye'nin sayılı eğitim kurumlarından ODTÜ'nün böyle olaylarla anılması üniversitenin başarısına gölge düşürüyor. Eylemde ön saflarda yer alıp molotofkokteyli atan 50 kişiden sadece 12'si ODTÜ'lü. Dünyanın en iyi 250 üniversitesi sıralamasında Türkiye'den sadece ODTÜ yer alıyor. Üniversite bilim dünyasına yön veren buluşlar yapılıyor. Bunlar arasında, beyindeki belirli sinyalleri algılayarak elektronik cihazların kontrol edilmesini sağlayan sistem, hem çamaşırı hem insanı aynı anda yıkayan makine ve radar dalgalarını emerek görünmezlik özelliği sağlayan madde de var. Öğrenciler güneş enerjisi ile çalışan araçla Boğaziçi Köprüsü'nü geçtiler. Güneş panellerinden daha ucuza elektrik üretiminin yolunu açtılar. Ayrıca Göktürk-2 uydusunu tasarlayan mühendislerin yüzde 80'i ODTÜ mezunu.

AKADEMİK ÇEVRELER: nbsp;Öğrenci olaylarının nbsp;ardında maksatlı odaklar var

ODTÜ'de yaşanan öğrenci olaylarına ve sonraki açıklamalara akademik çevreden tepki geldi. Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Akademisyenler Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Şükrü Koç, öğrenci olaylarının arkasında maksatlı odakların bulunduğunu belirtti. SETA Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Direktörü Bekir Gür de, birilerinin üniversitelerde öğrenci olaylarının geçmişte olduğu gibi hortlaması için çaba gösterdiğini ifade etti. Öte yandan olaylara üniversitelerden gelen tepkiler sürüyor. Iğdır Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi olayları kınadı. gt; Gökhan?Kaya ANKARA nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...