Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hapiste sanal sınıf

- Güncelleme:
Hapiste sanal sınıf

GÜNDEM Haberleri

Cezaevlerinde 12-17 yaş aralığında 2 bine yakın çocuğun bulunduğunu belirten Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bunlara internet üzerinden eğitim verildiğini söyledi.

nbsp;Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde bulunan çocuklar için internet erişimli sanal sınıflar oluşturdu. Video konferans sistemiyle kapalı devre ders alan küçük tutuklu ve hükümlüler, sınavlarını da internet üzerinden yapıyor. nbsp;Adalet Bakanı Sadullah Ergin, MHP Eskişehir Milletveki Ruhsar Demirel'in konu hakkında verdiği yazılı soru önergesini cevaplarken, cezaevlerinde bulunan kadın, çocukların sayıları ve eğitim durumlarıyla ilgili bilgi verdi. Cezaevinde bulunan çocuklara, birinci kademe okuma-yazma ve ikinci kademe eğitim kursları, örgün ve yaygın eğitime hazırlık kursları verildiğini belirten Bakan Ergin, bunların açık ilköğretim okulu ve açık öğretim lisesi sınavları ile üniversite giriş sınavlarına girmelerinin sağlandığını vurguladı. nbsp;
Cezaevinde bulunanların eğitimlerine devam edebilmeleri için ilgili okullardan muafiyet kararı alındığını söyleyen Ergin, çocukların sosyal aktivitelere, spor faaliyetlerine katıldığını; yabancı dil, bilgisayar, üniversite hazırlık, meslek eğitimi gibi kurslara devam edebildiğini anlattı. Ergin, örgün eğitime devam etmeleri mümkün olmayan çocukların meslek eğitimi kapsamında uygun mesleğe yönlendirildiğini kaydetti. nbsp;
Bakan Sadullah Ergin'in verdiği bilgiye göre 31 Ekim 2012 itibariyle cezaevlerinde 128 bin 232 kişi bulunuyor. Bunlardan 95 bin 641 hükümlü, 32 bin 541 tutuklu, 4 bin 655'i kadın, 121 bin 634'ü erkek, 1943'ü 12 - 17 yaş arasındaki çocuk. Cezaevlerinde 18-20 yaş aralığında 7 bin 224, 21-39 yaş aralığında 73 bin 865, 40 - 64 yaş arasında 31 bin 525, 65 - 79 yaş aralığında 1375, 80 ve üstü yaş grubunda ise 82 kişi bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...