"İnsanoğlu giderek aptallaşıyor"

"İnsanoğlu giderek aptallaşıyor"

YAŞAM Haberleri

ABD'de California'daki Stanford Üniversitesi bilim adamları, insanoğlunun giderek zihni ve hissi melekelerinin zayıfladığını iddia etti.

Bilim adamlarına göre, hayatta kalmak için mücadele etme zorunda olunmaması sebebiyle zeka yeterince kullanılmıyor, bu da beyin gücünde azalmaya yol açıyor. nbsp;
Araştırmaya liderlik eden Dr. Gerald Crabtree, eskiden hayatta kalmak için zekanın kullanılmasının çok önemli olduğunu, artık böyle bir gereklilik olmaması sebebiyle zekada gerileme başladığını ifade etti. Beyin fonksiyonlarıyla ilgili genlerin mutasyona çok elverişli olduğunu da belirten Crabtree, mecburiyetin azalması ve genlerin kolay etkilenebilir olmasının insanlarda zihni ve hissi melekelerin aşınmasına yol açtığını belirtti. nbsp;
Neyse ki bunun çok yavaş ilerleyen bir süreç olduğu, yeni keşifler ve teknolojilerle bu sürecin ortadan kaldırılabileceği dile getirildi.
nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...