AB artık hasta adam

AB artık hasta adam

DÜNYA Haberleri

Yeni kitabında Türkiye'nin AB üyeliğini değerlendiren İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı Straw, "Ekonomik krizle sarsılan AB hasta adama dönüştü. Hızla ve istikrarlı büyüyen Türkiye ise hasta adam olmaktan çıktı" dedi.

İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, Türkiye'nin hasta adam olmaktan çıkarken, Avrupa Birliği'nin hasta adam olduğunu yazdı. Straw'un, "Last Man Standing: Memoirs of a Political Survivor" isimli yeni anı kitabı yayımlandı. 600 sayfalık kitabının 18. bölümünü AB ve Türkiye'ye ayıran Straw, "Hasta Adam Karşılık Veriyor: Avrupa ve Türkiye" başlıklı bölümde, Avrupa Birliği'ne ve Türkiye'nin üyeliğine ilişkin görüşlerini anlattı. Türkiye'nin ekonomik gücünün yanında diplomatik olarak da güçlendiğini belirten Straw, "Ekonomik krizin her geçen gün daha da büyüdüğü AB hasta adama dönüştü. Gelişerek büyüyen Türkiye ise hasta adam olmaktan çıktı. Artık AB hasta adam oldu" dedi. Bazılarının AK Parti'yi 'İslamcı' olarak nitelendirdiğini kaydeden Straw, "Ama Erdoğan, Gül, Yaşar Yakış ve bu partiden tanıdığım daha yüzlerce kişi, nasıl Batılı siyasetçiler Ortaçağ haçlıları olmaktan uzaksa, onlar da İslamcı cihat yanlısı olmaktan uzaktı. Bugün hâlâ AK Parti'yi İslamcı olarak etiketlemeyi sevenler için kafa karıştıran çelişki şu; geleneksel Batılı ekonomik testlere göre, Erdoğan'ın hükümeti gelmiş geçmiş en başarılı savaş sonrası Türk hükümeti" diye yazdı. Türkiye'nin AB üyeliğinin engellenmesinin arkasındaki asıl sebebin Müslüman bir ülke olmasından kaynaklandığını ifade eden Straw, "Bunda kaybedecek olan AB'dir, Türkiye değil. Türkiye'nin AB'ye duyduğu ihtiyaçtan çok, AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var" dedi.İNGİLİZ GAZETESİ THE TIMES: Bizi, AB'ye girecek Türkler iyileştirebilir Türkiye ile AB ilişkilerinin geldiği son aşamayı değerlendiren İngiliz The Times gazetesi, Türk halkının AB'ye karşı düşüncelerinin değiştiğini yazdı. Gazete, "Türkiye'de pek çok kimse AB'ye üye olunması durumunda AB'ye iyilik yapılmış olunacağını düşünüyor. Bütün dünyanın krizde olduğu bir dönemde Türkiye hızlı bir büyüme ivmesi yakaladı. Bunda da ülkedeki istikrarın şüphesiz büyük etkisi bulunuyor. AB yetkililerinin Türkiye'ye olan önyargı ve bakış açısını değiştirmesi gerekiyor" diye yazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...