Bozdağ: Acılar üzerinden istismar yapmayın

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Bozdağ: Acılar üzerinden istismar yapmayın

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin, "Acıların üzerinden istismar yapmak fevkalade yanlıştır" dedi

##tgvideo##

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin, "Acıların üzerinden istismar yapmak fevkalade yanlıştır. Hem Sayın Bakanımızın (Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu) yaptığı açıklamayı çarpıtmak hem de dün Afyonkarahisar Valimizin yaptığı bir hadiseyi çarpıtmak kimseye bir fayda sağlamaz" dedi. nbsp;

nbsp; Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı ziyaretinde, Afyonkarahisar'daki patlamanın ardından yapılan değerlendirmelerle ilgili gazetecilere açılamada bulundu.
nbsp; "Acıların üzerinden istismar yapmak fevkalade yanlıştır. Hem Sayın Bakanımızın yaptığı açıklamayı çarpıtmak hem de dün Afyonkarahisar Valimizin yaptığı bir hadiseyi çarpıtmak kimseye bir fayda sağlamaz" diyen Bozdağ, şunları kaydetti:
nbsp; "Maalesef 25 şehidimizin acısı hepimizin yüreğini burkarken, birileri bunun üzerinden hala hesap yapıyor. Onlara bizim sözümüz; acılar varken, millet acısını içine gömerken, herkesin canı yanarken hesaplarla manşetler, hesaplarla yazılar yazılmasın. Bu konuda da herkesi vicdanlı olmaya davet ediyoruz."
nbsp; Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ise patlamayla ilgili incelemenin sürdüğünü anımsatarak, "Adli ve idari tahkikatlar yapılıyor. Ondan sonra netice belli olacak. Zaten acısı yüreğimizi dağladı" dedi.
nbsp;
nbsp; -Yozgat'a 280 milyon liralık yatırım-
nbsp;
nbsp; Eroğlu, Yozgat'a yeni yatırımların yapılacağı müjdesini de vererek, şöyle konuştu:
nbsp; "Yozgat'ta içme suyu, göletler ve arıtma tesisinin temelini atacağız. Bakanlık olarak 16 adet müjde ile geldik. Maliyeti 280 milyon lira. Yozgat'ta 2013 yılını yatırımlarda hamle yılı ilan ettik. İçme suyu projesini 2013 yılı yatırım programına teklif ettik. Bu yatırım Yerköy sınırları içerisinde olacak. Kadışehri Halıköy, Sarıkaya Karahallı, Boğazlıyan Oğulcuk, Akdağmadeni Çalışkan, Sorgun Erkekli, Sorgun Gevrek, Sorgun Araplı, Şefaatli Kumkuyu göleti yapılacak. Sulama olmadan ziraat olmuyor. Arazi sulandığında vatandaşın gelir seviyesi 4 kat ile 14 kat arasında artıyor. Orman Genel Müdürlüğü 61 bin dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapacak. Ayrıca 500 dekarlık alanda bal ormanı kuracağız. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürülüğü de Yozgat Keklik Ü retim Merkezi'nin kapasitesini 7 binden 12 bine çıkaracak. Yozgat Çamlık Milli Parkı'nı yeniden ele alacağız. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Çekerek ve Akdağmadeni'ne otomatik gözlem istasyonu kuracak."
nbsp; Bozdağ ve Eroğlu, daha sonra Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz'ü ziyaret etti. Ziyaretlere AK Parti milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal da hazır bulundu.
nbsp; Bozdağ ve Eroğlu, ziyaretlerin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün konferans salonunda basına kapalı yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katıldı.
nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...