Fenerbahçe'de 'facia geliyorum' dedi

Fenerbahçe'de 'facia geliyorum' dedi

FUTBOL Haberleri

F.Bahçe'nin tam 950 gün sonra evinde lig maçı kaybetmesi gündemi sarstı. Ancak bu durum aslında hiç de sürpriz değildi. Zira sezon başından beri tehlike çanları çalıyordu...

Dile kolay tam 950 gündür, yani 2 yıl 8 ay 7 gündür yıkılmayan Kadıköy kalesi sonunda düştü. Hem de Antalyaspor karşısında. Tarihinin en iyi çıkışını yakalayan Akdeniz ekibi, bir ilke imza attı ve F.Bahçe deplasmanında ilk galibiyetini aldı. Kadıköy'deki en büyük başarısı 1982-83'te oynanan ilk maçta aldığı beraberlik olan Antalya, 16 maçlık mağlubiyet serisini altın değerinde bir galibiyetle bozarken, F.Bahçe'nin 47 maçlık yenilmezlik serisine de nokta koydu. Ancak aslında bu durum çok da büyük bir sürpriz değil. Zira F.Bahçe, sezon başından beri alarm veriyordu ve yıkım sonunda geldi.

KAZANMAYI UNUTTU
Geçen sezon şampiyonluğu son haftada G.Saray'a kaptıran F.Bahçe, birbirinden önemli transferlerle kadrosunu güçlendirirken, hedef hem ligde hem Avrupa'da başarıydı. Ama alınan isimler oyun kalitesinin yükselmesini sağlayamadı. Aksine hazırlık maçlarından itibaren oynanan futbol sürekli eleştiri topladı. nbsp;F.Bahçe, bu sezon oynadığı 20 maçta sadece 6 galibiyet alırken, 4 mağlubiyet, 10 beraberlik elde etti. Son yılların en kötü sezon başlangıçlarından birine imza atan sarı-lacivertliler 9. hafta sonunda liderin 5 puan gerisinde kalırken, futbol ışık vermiyor ve taraftarın tepkisi çığ gibi büyüyor.

2012-13 SEZONU
STATÜOGBM
Süper Lig9342
Şamp. Ligi4121
Avrupa Ligi321-
Süper Kupa1--1
Hazırlık3-3-

SALİH NE YAPSIN?
F.Bahçe'nin genç oyuncusu Salih Uçan, sarı-lacivertli formayla çıktığı ilk maçta şoku yaşadı. Antalya karşılaşmasının 77. dakikasında F.Bahçe'deki ilk maç deneyimini yaşayan Salih, 80. dakikada yaptığı top kaybıyla takımının 3. golü yemesine vize çıkardı. Maçtan sonra büyük üzüntü yaşayan Salih'i teselli etmek ise takım arkadaşlarına düştü. Başta Volkan ve Kuyt olmak üzere oyuncular kendi acılarını bastırıp, Salih'e moral vermeye çalıştı. Aykut Kocaman da genç oyuncuyu teselli etti. Bu arada Salih'in eski hocası Sait Karafırtınalar da genç oyuncuya destek verdi. Karafırtınalar, "Yenilginin faturasını Salih'e kesmek haksızlık olur. F.Bahçe'nin takım halinde kötü oynadığı, 2-1 mağlup olduğu maçta 17 yaşındaki çocuk ne yapsın" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...