Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır'ı havaya uçuracaklardı!

/ Kaynak: İHA
Diyarbakır'ı havaya uçuracaklardı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır'da güvenlik güçlerinden kaçmaya çalışan bir araçta 200 kilo yüklü patlayıcı bulundu. Aracın sürücüsü gözaltına alındı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Gaziantep patlamasından daha büyük ve daha vahim sonuçlar doğurabilecek bir felaket engellendi" dedi.

Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, yol kenarına terk edilmiş bir araçta yaptığı aramada, aracın bagaj kısmında 55 kilogramlık 2 adet LPG tankı, yaklaşık 200 kilogram patlayıcı madde ile şoförün aracı terk ettiğinde uzaktan aracı patlatacak bir düzenek buldu. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, gece saat 01.00 sıralarında Sur İlçesi mülki sınırlarında, şüpheli bir aracın '156 Jandarma İmdat Hattı'na ihbar edildiğini söyledi.

UZAKTAN PATLATACAKLARDI
Vali Toprak, "Söz konusu ihbar üzerine derhal Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı yol güvenlik tedbirleri kapsamında Mermer Jandarma Karakol Komutalığı'nda müdahale için hazır olarak bekleyen zırhlı araçlar ve yeteri kadar kuvvetle olay yerine süratle müdahale edilmiş, bölgeye intikal eden yol kontrol devriyesi önce şüpheli aracı bulmuş müteakiben bölgede yapılan arama ve kontrol neticesinde olay yerine yakın bir bölgede şüpheli şahıs yakalanmıştır. Olay yerinde araçta yapılan ilk kontrolde, aracın bagaj kısmında 55 kilogramlık 2 adet LPG tankı (uçlarında kablo düzeneği mevcut), tankların içerisinde 200 kilogramlık AMFO olduğu değerlendirilen patlayıcı madde (eritilmiş, kaynatılmış ve dondurulmuş durumda) ve plastik patlayıcı ihtiva eden 2 adet elektrikli fünyeli patlama düzenekli el yapımı patlayıcı ile 2 adet benzin dolu 17 kilogramlık teneke, 8 adet pil ve 2 adet oto kumandası, bagajdan şoför mahalline çekilmiş kablolar ve şoförün aracı terk ettiğinde uzaktan aracı patlatacak bir düzenek olduğu tespit edilmiştir" dedi. nbsp; nbsp;

VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR
Söz konusu bomba, bomba düzenekleri ve eklentilerinin kontrollü bir şekilde araçtan indirilerek adli makamların nezaretinde ve jandarma bomba imha uzmanlarınca kontrollü bir şekilde etkisiz hale getirildiğini belirten Vali Toprak, "İmha sonrası 5 metre genişliğinde 2 metre derinliğinde patlama krateri oluşmuş olup, usulüne uygun alınan numuneler kriminal laboratuvarına götürülmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Söz konusu bomba yüklü aracın 2012 yılı başlarında hurdaya ayrılan bir araç olarak gözüktüğü, plakasının ise çalıntı olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Olayla ilgili inceleme ve detaylı soruşturma devam etmektedir. Duyarlı vatandaşlarımızın ihbarı ve İl Jandarma Komutanlığı'nın ısrarlı ve özenli takibi ve çalışmalar sonucu, Gaziantep patlamasından daha büyük ve daha vahim sonuçlar doğurabilecek bir felaket engellenmiştir. Bu konuda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...