Al Barak'a Türk'e rekor kredi

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Al Barak'a Türk'e rekor kredi

Ekonomi Haberleri  / OZEL

250 milyon dolar sendikasyon kredisi talep etmelerine rağmen 450 milyon dolar aldıklarını belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Yahşi, "Frenlemesek 500 milyon dolara olacaktı" dedi.

nbsp;
##tgvideo##
Katılım bankaları arasında 2011 yılında aldığı 350 milyon dolar murabaha sendikasyonu ile rekor kıran Albaraka Türk, krediyi bu yıl 450 milyon dolara yükseltti. Standard Chartered Bank, Emirates NBD, ABC Islamic Bank, Noor Islamic Bank'ın yanında Al Hilal Bank ve Bank Islam Brunei bankalarının liderliğinde, 1 yıl vadeli 16 ülkeden 32 bankanın katılımı ile sağlanan bu murabaha sendikasyon kredisi, sektörün bu zamana kadar temin ettiği en büyük murabaha sendikasyon kredisi olma özelliği taşıyor. Törende konuşan Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, "Biz 250 milyon dolar sendikasyon kullanmayı hedefliyorduk ama bize olan güven ve arzla bu rakam 450 milyon dolara yükseldi. Biz frenlemesek 500 milyon dolara kadar çıkacaktı" dedi. Yahşi, 2010 yılından bu yana yurt dışından sağladıkları kredilerin toplamının ise 1 milyar doları aştığını kaydetti.


Ekonomi
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...