Hastanelerde karne dönemi

- Güncelleme:
Hastanelerde karne dönemi

GÜNDEM Haberleri

Kalite ve verimliliği artırmak için her hastaneyeye, sağlık hizmet kalitesinden hasta memnuniyetine kadar birçok alanda not verilecek. "Zayıf" alan hastane yöneticisi görevden alınacak.

Kamu hastanelerinde verilen hizmetin kalitesinin artırılması ve ayrılan kaynakların verimli bir şekilde kullanılması için oluşturulacak olan Kamu Hastane Birliklerinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Buna göre 81 ilde, ilin durumuna göre çeşitli sayıda Kamu Hastane Birlikleri kurulacak. Bu birliklerin başında ise tıpkı CEO gibi çalışacak olan İl Genel Sekreterleri yer alacak. Birlik içinde kurulan başkanlıklar ve hastane yöneticileri Genel Sekretere bağlı olacak. Bu kapsamda birliklere bağlanacak olan hastanelerin verimlilikleri bu yöneticilerin geleceğini belirleyecek. Kurulan birliklere, sağlık tesisi ve birlik yöneticilerine her yılın sonunda Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından başarı karnesi verilecek. Tıbbi, idari, mali, kalite, hasta ve çalışan güvenliği ile memnuniyeti, eğitim, izlem, veri doğrulama ve ispata dayalı gözlemsel değerlendirme kriterleri olmak üzere altı grupta değerlendirilecek olan birliklerde mevcut seviyenin düşürülmesi veya bir üst basamağa çıkarılamaması durumunda birlik sekreterinin görevine son verilecek. Birliğin D grubunda devralınması halinde, üçüncü değerlendirmede üst gruba çıkarılamaması, E grubunda devralınması halinde, ikinci değerlendirmede üst gruba çıkarılamaması durumunda genel sekreterin görevine son verilecek. Ayrıca bünyesindeki sağlık tesislerinden birinin ard arda yapılan iki değerlendirmede de bulunduğu seviyenin altına düşürülmesi ve E grubu olarak devralınan sağlık tesisinin ikinci değerlendirmede bir üst gruba çıkarılamaması, hallerinde de Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından genel sekreterin görevine son verilecek. Bu sayılan hallerin sağlık tesisi ölçeğinde gerçekleşmesi durumunda ise genel sekreterce hastane yöneticisinin görevine son verilecek. Başarısızlık sebebiyle genel sekreterin değişmesi halinde birlik başkanlarının ve başarısızlığa sebebiyet veren hastane yöneticilerinin sözleşmeleri kendiliğinden sona erecek. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...