PKK kaçırdı, AK Parti'yi bıraktı

/ Kaynak: İHA
PKK kaçırdı, AK Parti'yi bıraktı

Politika Haberleri  / İHA

Diyarbakır'da 38 gün önce bayram ziyareti dönüşünde PKK'lılar tarafından kaçırılan ve dün akşam serbest bırakılan AK Parti Sur İlçe Başkanı Hamit Çelikkanat partiden istifa etti. Çelikkanat, "Kendi özgür irademle AK Parti'den istifa ediyorum" dedi.

22 Ağustos 2012 günü Dicle ilçesi kırsalında bayram ziyaretinden dönerken bir grup PKK'lı tarafından kaçırılan AK Parti'nin Sur İlçe Başkanı Hamit Çelikkanat, dün akşam PKK'lılar tarafından serbest bırakıldı. İHD, Baro ve Mazlumder'in girişimleri sonucu serbest bırakılan Çelikkanat'ı aynı heyet alarak Diyarbakır'a getirirken, Çelikkanat geceyi ailesi ile birlikte geçirdi. Bugün İnsan Hakları Derneği'nde basın toplantısı düzenleyen Çelikkanat, AK Parti'den kendi isteği ile istifa ettiğini açıkladı. Çelikkanat, "Ben sadece AK Partili olduğum için alıkonuldum. Bana herhangi bir kötü muamele etmediler. Sadece doğa şartlarında biraz zorlandım ama hiçbir şekilde kötü davranmadılar bana. Benim serbest bırakılmamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve kendi özgür irademle AK Parti'den istifa ediyorum" dedi. nbsp;
nbsp; Çelikkanat basın mensuplarının sorularını yanıtlamak istemezken, İHD Şube Başkanı Raci Bilici, Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar ve Mazlumder Şube Başkanı Abdurrahim Ay da PKK'nın elinde bulunan 7 asker, 1 polis, 1 kaymakam ile sivillerin de bir an önce özgürlüklerine kavuşması için çağrıda bulundu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...