Böyle olur aslanın diş tedavisi

Böyle olur aslanın diş tedavisi

YAŞAM Haberleri

İngiltere'de Whipsnade Hayvanat Bahçesi'nde dişlerinde kırık ve çürük olan bir aslana kanal tedavisi yapıldı. Tedavi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Operasyon, 27 senelik kariyeri boyunca sayısız fil, aslan, goril ve benzeri hayvanın dişlerini tedavi eden Peter Kertesz tarafından yapıldı. Kertesz'in son operasyonu 165 kiloluk, 12 yaşındaki dişi aslan oldu. Zorlu hasta için anestezistler, hemşireler, hasta bakıcılar ve veterinerlerden oluşan kalabalık bir ekip Kertezs'e yardım etti.

FOTO nbsp;GALERİ İÇİN TIKLAYIN nbsp;

Önce bir silahla atılan güçlü uyuşturucu okla uyutulan hayvan daha sonra ameliyat masasına yatırıldı. 2 saat süren ameliyat sırasında bir anestezist de sürekli aslanın pençesinden hayvanın nabzını dinledi. nbsp;Uçları kırık 3 dişine kanal tedavisi yapılan, diğer çürük dişlerine de dolgu yapılan aslan daha sonra etraftakiler dışarı çıkarılarak uyandırıldı. Aslanın ameliyat sonrasında sıkıntrılarının gittiği, rahatça yiyebildiği bildirildi.Kertesz, aslanları ameliyat etmenin zor olduğunu ama yine de filler ve balinalar kadar zor olmadığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...