Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Durum vahim! Misyonerler işbaşında

/ Kaynak: AA
Durum vahim! Misyonerler işbaşında

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bekir Bozdağ, "Almanya'da 4 bin Türk çocuğu Hristiyanlaştırılıyor" demişti. Bu sayı Hollanda'da her yıl 6 bine çıktı. Aslında misyoner olan koruyucu ailelere teslim edilen Türk çocukları, zamanla asimile oluyor, dinleri değiştiriliyor.

Hollanda'da koruyucu ailelere verilen Türk çocuklarının durumu, Lahey'deki bir konferansta konuşuldu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kısa süre önce yurt dışında koruyucu ailelere verilen çocuklara dikkat çekmiş ve 4 bin gibi bir rakam telaffuz ederek, "Bu çocuklar Hristiyanlaştırılıyorlar" demişti. Lahey'deki konferansta sadece Hollanda'da koruyucu ailelere verilen Türk çocuklarının sayısının 6 bin olduğu açıklandı.Rotterdam İslam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Dr. Özcan Hıdır, bu 6 bin çocuğun zaman zaman uygun olmayan kimselerin yanına verilebildiğini ve bunun ciddi sıkıntılar doğurduğunu ifade etti. Son yıllarda bu konuyu kendi inançları doğrultusunda istismar ederek, çocukları inanç sistemlerine göre yetiştirmek isteyen kesimlerin ortaya çıktığına işaret eden Hıdır, "Misyonerlerin ve Hıristiyanlık üzerine çalışmalar yapan kurum ve kuruluşların bu konuyu istismar etme noktasında çalışmalar yaptıklarını tespit ettim" diye konuştu. "Hollanda'da bu sistemin özünü tartışmıyoruz" diyen Hıdır, "Koruyucu aile özünde iyi niyetli bir girişim. Ama bunun kullanımında sorun var. Özellikle 11 Eylül'den sonraki süreçte İslamofobi'nin kol gezdiği, İslam karşıtlığının ve aşırı sağcı partilerin ön planda olduğu dönemde, bu konunun Müslümanlara karşı bir çifte standart girişimi olarak kullanılmaya başlandığına şahit oluyoruz. Burada Müslümanlar olarak aktif bir şekilde işin içine girmeliyiz" şeklinde konuştu. Hollanda'da yılda ortalama 25 bin çocuğun ailelerinden alındığını belirten Gençlik Koruma Dairesi görevlisi Deniz Çatıkkaş ise bu ihtiyaca cevap verebilecek koruyucu aile sayısının az olduğunu söyledi. Hollanda genelinde toplam 15 bin koruyucu ailenin bulunduğuna vurgu yapan Çatıkkaş, "Burada açık çok fazla. Türk ve Müslüman kesimde koruyucu aile olmaya yönelik ilgi çok az" dedi. 21 yaşından itibaren herkesin koruyucu aile olmak için başvuruda bulunabileceğini aktaran Çatıkkaş, koruyucu ailelere verilen çocukların maddi giderlerinin de ilgili kurumlar tarafından karşılandığını söyledi.Durum vahim! Misyonerler işbaşındaKONFERANSA YOĞUN İLGİ Gençlik koruma daireleri tarafından ailelerinden alınan çocukların meselelerinin tartışıldığı konferansta; Rotterdam İslam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Dr. Özcan Hıdır, Gençlik Koruma Dairesi görevlisi Deniz Çatıkkaş ve psikolog Serpil Ateş Hıdır konuştu. Konferansı ülkede yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı dinledi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...