Hillary Clinton şaşı mı!

Hillary Clinton şaşı mı!

DÜNYA Haberleri

Beyninde kan pıhtılaşması oluşarak hastaneye kaldırılması sonrasında taktığı gözlük, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'da çift görme problemi olduğu şüphelerine yol açtı.

Beyninde kan pıhtılaşması oluşarak hastaneye kaldırılması sonrasında taktığı gözlük, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'da çift görme problemi olduğu şüphelerine yol açtı. Gözlük camlarında çift görmenin önlenmesi için kullanılan fresnel prizması olduğu düşünülüyor.

Düşerek bayıldıktan sonra bir müddet tedavi gören ve ay başında yeniden işinin başına dönen Clinton, bu hafta Senato'da konuşma yaptı. Yakından bakıldığında gözlüğünde görülen çizgiler, gözlüğe fresnel prizması yerleştirildiği kanaatine yol açtı. Fresnel prizması çift görmenin önlenmesi için kullanılıyor. Fresnel prizması, esnek ve plastik yapıya sahip, küçük prizmalar serisi şeklinde üretilen filmlerdir. Bu filmler camın iç yüzeyine monte edilir.

Libya'da Bingazi'deki ABD konsolosluğuna 11 Eylül 2012'de yapılan ve 4 Amerikalının öldürüldüğü terör saldırısıyla ilgili olarak Senato'ya verdiği ifade sırasında Clinton'un gözlüğündeki dikey hatlar dikkat çekti. Göz uzmanları, ABD'de New York Daily News gazetesine yaptıkları açıklamalarda büyük ihtimalle gözlük camlarına Fresnel prizmaları yerleştirildiğini ifade ettiler. Fromer Göz Merkezi'nden Dr. Mark Fromer, "Fresnel prisması takılmışsa, gözlüksüz çift görüyordur" dedi.

Londra Göz Kliniği'nden Profesör Dan Reinstein, Clinton'daki gibi durumlarda çift görme durumunun genelde geçici olduğunu, bazen de cerrahi müdahaleyle düzeltildiğini söyledi. 65 yaşındaki Clinton'un 2016'da devlet başkanlığı için yarışacağına dair kuvvetli bir kanaat var. Reinstein,Clinton'un gözlerindeki problemin onun adaylığını etkileyeceğini sanmadığını ifade etti.



nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...