NASA'nın dudak uçuklatan planı

 NASA'nın dudak uçuklatan planı

DÜNYA Haberleri

NASA bilim adamları belki de şimdiye kadarki en iddialı uzay projelerinden birinin peşindeler. Bilim adamları 500 tonluk bir göktaşını yerinden alıp Ay'ın yörüngesine yerleştirmeyi planlıyorlar.

NASA bilim adamları belki de şimdiye kadarki en iddialı uzayprojelerinden birinin peşindeler. Bilim adamları 500 tonluk bir göktaşınıyerinden alıp Ay'ın yörüngesine yerleştirmeyi planlıyorlar.

Bu göktaşının uzay istasyonu olarak kullanılması ve bundan ilerideMars'a yapılması planlanan uzay seferleri için yakıt ikmali için faydalanılmasıplanlanıyor.

Plan, Beyaz Saray Bilim Ofisi'nin onayına sunulmuş vaziyette.Beyaz Saray'ın 1,6 milyon sterlinlik bu proje hakkında birkaç hafta içindekarar vermesi bekleniyor. Onaylanması halinde bununla ilk kez uzayda bir gökcisminin yeri insan eliyle değiştirilmiş olacak.

NASA ve California Teknoloji Enstitüsü'nün (Caltech) fizibiliteraporuna göre Atlas V roketine bir "göktaşı yakalama kapsülü" eklenecekve nbsp;Dünya ile Ay arasında 2 otobüs büyüklüğündeki göktaşı nbsp;dev birçantayla kaplanacak ve taşınarak Ay'ın yörüngesine yerleştirilecek.

Bunun madenlerinden faydalanmak üzere göktaşlarının yakalanmasıiçin de kullanılabileceği ifade edildi.

Bu teknolojinin 10-12 sene içinde mümkün olabileceği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...