Modern zamanların hastalığına ilaç

Modern zamanların hastalığına ilaç

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Bu hafta sinemalarda psikolojik yönü daha ağır filmler var. Bol ödüllü filmler içerisinde Yurt Arayışı'nın farklı bir yeri var


Modern zamanların hastalığına ilaç: Yurt arayışı!

Yönetmen: Muzaffer Özdemir

Oyuncular: Kanbolat Görkem Arslan, Muzaffer Özdemir, Muhammet Uzuner, Pınar Ünsal, Saygın Soysal


Karamsar ve nevrotik mizaçlı bir mimar olan Doğan, İstanbul yakınlarında arkadaşlarıyla kamp yaparken hastalanır. Danıştığı doktoru kendisine seyahat önerir. Sıla özlemiyle çocukluğunun geçtiği fakat uzun yıllardır göremediği memleketine tatile gider. Modern zihniyet her yeri eşbiçimli hale dönüştürmüş, yeryüzüne yaptığı düşmanlıklar en ücra köşelere kadar sızmıştır. Doğan, zamanın bitip tükenmek bilmediği, dış dünyayı yalnızca kişiliğinin bir uzantısı gibi gördüğü sükûnet halindeki yurdunu boşuna arayacaktır.

Yönetmen Muzaffer Özdemir, 1975 yılında Süper 8 mm'lik kamerasıyla ilk kısa filmini çekti. Sonraki yıllarda Alpinizm ve mimarlık üzerine belgesel filmler çekerek amatör olarak sinema çalışmalarını sürdürdü. Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan'ın yaptığı Kasaba (1997), Mayıs Sıkıntısı (1999) ve Uzak (2002) filmlerinde oyunculuk yaptı. Uzak filmindeki oyunculuğu ile 2003 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü aldı. 2007 yılında Belçikalı yönetmen Patrice Toye'nin yönettiği Nowhere Man isimli filmde rol aldı. Yurt, yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi.


Toprağın Çocukları


Yönetmen: Ali Adnan Özgür
Oyuncular: Erkan Can (Kemal), Şebnem Sönmez, Bahtiyar Engin, Suzan Kardeş, Müge Boz (Karika), Türkü Turan (Aybike), Ufuk Bayraktar (Cevher), Ezgi Mola, Serdal Genç, Bertan Dirikolu, Menderes Samancılar, Banu Başeren, Ezel Akay


Kampı saldırıya uğrayan Çingene kızı Karika (Müge Boz) kamptan kaçarken köy enstitüsü öğrencisi Cevher (Ufuk Bayraktar) tarafından kurtarılır ve İsmail Hakkı Tonguç'un (Bahtiyar Engin) da yardımı ile enstitü içinde koruma altına alınır. Bu durumdan rahatsız olan köy halkı Çingenelerin enstitüden çıkartılması için baskı yapar. Bu baskıları fırsat bilen bölge komutanı Necip enstitüye baskın yapar ve Enstitü Müdürü Kemal Öğretmen'i (Erkan Can) gözaltına alır. Bu gözaltına alma süreci, köy enstitülerinin kapatılma süreciyle eş zamanlı ilerlemektedir.


RESIDENT EVIL 5: İNTİKAM

Yazar ve Yönetmen: Paul W. S. Anderson
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Oyuncular: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Sienna Guillory, Kevin Durand, Shawn Roberts, Colin Salmon, Johann Urb ile Boris Kodjoe ve Li Bing Bing


Resident Evil, popüler video oyun serisinden uyarlanarak dünyada 700 milyon dolardan fazla hasılat elde eden bir film serisi. Bu serinin son filmi Resident Evil 5: İntikam, nbsp; Paul W. S. Anderson tarafından yazılıp yönetildi ve 3D olarak karşımızda.

Umbrella kuruluşunun ölümcül T-virusü dünyayı tahrip etmeye devam edip, insanları et yiyici zombiler haline dönüştürür. İnsan ırkının son ve tek umudu olan Alice (Milla Jovovich), gözünü Umbrella'nın en gizli operasyonunda açar ve araştırdıkça gizemli geçmişinin sırlarını ortaya çıkarır. Güvenli bir yeri olmayan Alice salgının sorumlularını teker teker avlamaya başlar. Tokyo'dan Newyork'a Washington D. C.'den nbsp; Moskova'ya kadar uzanan serüvende, doğru olduğuna inandığı herşeyin gerçekliğinden şüphe etmeye başlayacaktır. Dostlarından meydana gelen küçük bir birliğin de yardımlarıyla Alice, bu düşmanca dünyadan kurtulmaya yetecek kadar hayatta kalmalıdır.


"KÜF" GELECEĞİN ASLANI

Ali Aydın'ın ilk uzun metrajlı filmi Küf, dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali'nde Geleceğin Aslanı (Lion of the Future) ödülü kazandı.

Türkiye Prömiyeri Antalya Altın Portakal'da
Küf'ün Türkiye prömiyeri ise 6-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ulusal yarışma bölümünde gerçekleştirilecek.

18 yıldır kayıp olan oğlunu arayan, demiryollarında yol bekçisi olan Basri'nin, toplum tarafından yalnızlaştırılmasını ve vicdanın insanı ummadığı bir anda nasıl çepeçevre sarabileceğini anlatan Küf'ün başrollerinde Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer yer alıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...