Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otomobil fuarı krize meydan okudu

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Otomobil fuarı krize meydan okudu

Ekonomi Haberleri  / OZEL

Devler Moskova'ya! Komünizmin izlerini silen ülkede, eski Sovyet döneminden kalan araçlar yerini lüks modellere bırakıyor

Küresel darboğaza rağmen otomobil pazarında büyümesini sürdüren nadir ülkelerden biri olan Rusya'da düzenlenen otomobil fuarı dünya devlerinin akınına uğradı. Bu yıl düzenlenen Moskova Otomobil Fuarı'nda dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 100 firma boy gösterirken, 24 yeni model de ilk defa örtüsünü açtı. Bu yıl yaklaşık 3 milyon adetlik otomobil satışı hedefleyen Rusya'da yerini almak isteyen otomobil üreticilerinden Audi, Bentley, BMW, Citroen, FAW, Jaguar, Lada, Land Rover, Mansory, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Skoda ve Gaz gibi şirketler yeniliklerini fuarda görücüye çıkardı. 140 milyondan fazla nüfusa sahip ülkede, arabası olmayan veya çok eski araçları kullananların sayısı o kadar fazla ki, ülkedeki satış potansiyeli dünya devlerinin iştahını kabartıyor. Yılın ilk 6 ayında 1.7 milyon aracın satıldığı Rusya'da pazarın yıl sonunda 3 milyonu bulması bekleniyor. Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyeliğinin tamamlanması ile birlikte satış grafiğinin daha da yükselmesi bekleniyor.

RUSLAR ÖNDE

Dünya otomobil pazarında ilk sırada Çin, ikinci sırada Amerika ve üçüncü sırada Japonya geliyor. Almanya, Brezilya ve Hindistan gibi dünyanın diğer otomobil pazarları da Rusya'nın önünde yer alıyor. Rusya, yeni araba satışlarında Avrupa'da, Almanya'dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

Yeni Lada'yı nbsp; görenler gözlerine İNANAMADI

Fuarın yıldızı Lada'nın yeni modeli konsept Xray oldu. Yıllardır aynı modelleri ufak tefek değişikliklerle pazara sunan AvtoVaz, sonunda lüks ve estetik tasarımlara imza atmak zorunda kaldı. nbsp; AvtoVaz'ın yüzde 25 hissesini alan Renault-Nissan grubundan da destek alan Lada, fuardaki yeni modeliyle 'küresel pazarda ben de varım' dedi. Renault Kaleos ve Nissan Qashqai ve Volvo XC60'dan esintiler taşıyan Xray'in 2015 yılında pazara çıkması bekleniyor.

Lada, Rusya'nın en çok satan otomobili unvanını hâla elinde tutuyor. Yılın ilk 7 ayında 342 bin satan Lada'yı 97 binle Chevrolet, 88 bin adetle de Renault takip ediyor.
Bu markaların arkasından ise sırayla Kia, Hyundai, Vw, Nissan, Toyota, Ford ve Skoda geliyor. İlk 10'daki otomobillerin tamamının Rusya'daki fabrikalarda üretilmesi dikkat nbsp; çekici bir nokta olarak karşımıza çıkıyor.

MOSKOVA OTOMOBİL FUARI'NIN CANAVARI

Karada ve suda gidiyor 100 km'de 20 litre yakıyor

Moskova Otomobil Fuarı'nın en ilgi çekici ve heybetli aracı işte bu 'canavar'... 8x8 yani, 8 çeker özelliği olan Wamah'ın her tekerleği bağımsız olarak sağa ve sola dönebiliyor. 6.3 metre uzunluğunda 4 tonluk araç bu sayede arazide müthiş bir manevra kabiliyetine kavuşuyor. Arkasında bir pervane bulunan araç suda saatte 7 km hız yapabiliyor. Karada 80 km son hıza sahip olan aracın yakıt tüketimini ise kabiliyetine göre çok görmemek gerek. 130 HP'lik dizel motora sahip olan Wamah, 100 km'de 20 litre tüketiyor. Aracın motoru isteğe göre 240 HP'ye kadar çıkabiliyor.

SIRADIŞILIK İSTEYENLER

Wamah'ı askerî araç olarak düşünmek mantıklı geliyor. Ancak fuarda sivil versiyonunu görenler, 'Bu aracı kim nerede kullanmak ister?' diye sorunca firma yetkilileri, 'Biraz sıradışılık isteyenler' şeklinde cevap veriyor.

##tgvideo##

İşte Mazda'nın yeni lokomotifi nbsp;
Mazda tepeden tırnağa yenilediği Mazda6'nın dünya tanıtımı Moskova Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirdi. Yenilenen sedan, Türkiye ve dünya pazarlarında Mazda'nın yeni lokomotifi olacak. Lansmanda açıklamalarda bulunan Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, Mazda6'nın şık ve sportif tasarımıyla 'özgün'lük ve kalite arayanlara hitap edeceğini söyledi. Yeni Mazda6'nın Türkiye'ye 2013 yılının başlarında geleceğini belirten Yurdakul, araçta 2.0 ve 2.2 litrelik benzinli motorların olacağını söyledi. Start amp;Stop sistemine sahip Yeni Mazda6, i-ELOOP özelliğiyle dikkat çekiyor. Sistem frenleme esnasında açığa çıkan enerjiyi elektriğe çevirip kondansotörde depoluyor. Böylece araç aküyü daha az şarj ederek yakıt tüketimi sağlıyor.

Japonya'daki Hofu fabrikasında üretilen Mazda6, motorundan teknolojisine kadar safkan Japon olarak dünya pazarlarında öne çıkıyor.

Mercedes'ten tam nbsp; bir görsel şölen

Lansmanı geçtiğimiz aylarda yapılan Mercedes'in yeni konsepti Style Coupe, çarpıcı tasarımıyla Moskova Otomobil Fuarı'nın da ilgi odağı oldu. Papatya gibi açılan farları, piyano tuşları şeklindeki hareketli sinyalleriyle tam bir görsel şölen sunan Style Coupe, performansıyla da parmak ısırtıyor. 2.0 cc'lik 208 HP motora sahip olan Style Coupe, 7G-DTC çift kavramalı şanzıman ve 4MATIC dört tekerlekten çekişle pazara sunulacak.
Macaristan'daki fabrikada üretilecek olan Style Coupe, Paris Motor Show'da da tanıtıldıktan sora 2013 yılının başlarında Amerika başta olmak üzere diğer pazarlara dağıtılacak.

Ekonomi
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...