Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eşref Paşanın uçağına albay bomba yükledi

Eşref Paşanın uçağına albay bomba yükledi

GÜNDEM Haberleri

Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili soruşturmada emekli jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz ifade verdi. Oğuz, uçağa olaydan bir gece önce hangarda bomba konulduğunu söyledi. Kod adı 'Celil' olan emekli albay A.Ö.'nün adını veren Oğuz, "A.Ö, JİTEM grup komutanıydı. Bomba uzmanıydı. Patlayıcıları o hazırladı. Paşa, PKK terörünü bitireceği sırada öldürüldü" dedi.

1993'te şüpheli bir uçak kazasında şehit düşen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis soruşturmasının seyrini değiştirecek çok kritik bir bilgi resmi kayıtlara girdi. İzmir'de bilgisine başvurulan emekli Jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz, ifadesinde Bitlis'in uçağına yerleştirilen bir patlayıcıyla düşürüldüğünü iddia etti. nbsp;Oğuz, patlayıcı ve sabotaj konularında uzman olan Emekli Albay A.Ö.'nün adını verdi. A.Ö.'nün eski JİTEM Grup Komutanlarından olduğunu söyleyen Oğuz, JİTEM'deki kod adının da "Celil" olduğunu belirtti. Hüseyin Oğuz, kazadan bir gün önce uçağın bulunduğu hangarın önünde nöbet tutan er Tahir Metin'in o gece hangara pilot kıyafetli birinin girdiğini gördüğünü de kaydetti. Er Tahir Metin'in 1993'te askeri savcıya verdiği ifadesindeki bilgilerin Oğuz'u doğruladığı ortaya çıktı. Tahir Metin ifadesinde "Dahili kışlık üniformalı, pilot bereli resmi bir şahıs Havacılık Okulu'na doğru geçiyordu, dur ihtarında bulundum. Parolayı ve işareti doğru bildiği için geçişine izin verdim" dedi.
JİTEM grup komutanlarından ve Eşref Bitlis'e yakınlığı ile bilinen emekli Binbaşı Cem Ersever'in de aynı ekip tarafından öldürüldüğünü belirten Oğuz'a göre Ersever, Eşref Bitlis'e düzenlenen suikastla ilgili önemli bilgilere ulaşmıştı. nbsp;
17 Şubat 1993 tarihinde içinde Orgeneral Eşref Bitlis'in bulunduğu uçak kısa süre sonra düştü. Bitlis ve beraberindekiler şehit oldu. Dönemin İçişleri Bakanı İsmet Sezgin uçağa binmekten son anda vazgeçmişti. Uçak kazasından bir yıl sonra intihar ettiği açıklanan ancak yıllar sonra suikasta kurban gittiği ortaya çıkan Tunceli Jandarma Komutanı Albay Kazım Çillioğlu ise olaydan bir gün önce karayolu ile Diyarbakır'a gittiği için kurtulmuştu. Olaydan hemen sonra yapılan resmi açıklamalarda ve askeri savcılığın yürüttüğü soruşturmada uçağın buzlanmadan dolayı düştüğü belirtilerek dosya kapatıldı. Bilirkişi raporlarında ise buzlanmanın söz konusu olmadığı belirtiliyordu. Hüseyin Oğuz, "Terörle mücadele adı altında özellikle JİTEM mensuplarınca uyuşturucu ticareti, fidye, haraç her türlü kanunsuzluk yapılıyordu. Eşref Paşa, bunun farkındaydı, eğer öldürülmeseydi bütün bunları ve PKK terörünü bitirecekti" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...