Dersimiz BATE

Dersimiz BATE

FUTBOL Haberleri

Mersin i.yurdu galibiyetinin ardından BATE maçına odaklanan FenerBahçe'de tüm hesaplar galibiyet üzerine yapılıyor. Kocaman, oyuncularını işi ilk maçta bitirmek için hazırlıyor.

Ligde istediği performansı sergileyemeyen F.Bahçe, Avrupa Ligi'nde BATE ile deplasmanda oynayacağı maçta gerçek kimliğini sahaya yansıtmayı hedefliyor. BATE'nin maç kasetlerini izleyerek rakibi en ince ayrıntısına kadar analiz eden Teknik Direktör Aykut Kocaman, oyuncularıyla yaptığı toplantıda, "Takım oyunundan ve disiplinden taviz vermeyen bir rakiple karşılaşacağız. Hava ve saha şartları onların lehinde olacak. Ancak biz kadro kalitesi olarak çok daha üstünüz. Bunu sahaya yansıtmanızı bekliyorum" dedi. Saracoğlu'ndaki maça rahat çıkmaları gerektiğini anlatan Kocaman, "Seyircimizin karşısına başımız dik çıkmalıyız. Bu nedenle ilk maçta işi bitirecek sonucu alalım. Beraberlik dahi istemiyorum" diyerek oyuncularını motive etti.


HERKES SAVUNMA YAPACAK
UEFA kadrosunda yer almayan Emre'nin yerinde Mehmet Topal'ı kullanacak olan Aykut Kocaman, orta alanda ise Topal-Meireles-Cristian üçlüsüne görev verecek ve forvetteki Webo'yu kanatlardan Kuyt ile Sow ile destekleyecek. Oyun planını tamamen galibiyet üzerine kuran Kocaman, futbolcularıyla birebir görüşmeler yapıp beyin yıkarken, takım savunmasına dikkat çekti. Top rakibe geçtiği anda en ilerideki adamın dahi savunma yapmasını isteyen Aykut Hoca, bu konuda taviz vermeyeceğini kesin bir dille ifade etti. Teknik adam, camianın Avrupa'da başarı istediğini hatırlatarak, "Bu kulvarda şu ana kadar alkışlanacak bir performans sergiledik. Bunu devam ettirmemize mani hiçbir durum yok" sözleriyle oyuncularını ikaz etti.


FENERBAHÇE NOTLARI


ARANAN KAN BULUNDU: WEBO
F.Bahçe'nin devre arasında kadrosuna kattığı 3 oyuncunun performansı Aykut Kocaman'ın yüzünü güldürdü. Webo, görev aldığı 2 maçta 2 gol atarak, aranan golcü olduğunu ispat ederken, yuvaya geri dönen ve formayı hemen kapan Emre ile Ziegler de değerlerini göstermekte gecikmedi. Orta sahaya dinamizm kazandıran Emre, Mersin galibiyetinde önemli rol oynarken, Ziegler de performansıyla Hasan Ali'yi tribüne gönderdi. nbsp;


...VE STOCH DİBE VURDU
Aykut Kocaman'ın Mersin deplasmanına götürmediği Stoch, Instagram'dan paylaştığı fotoğrafın altında "Yüzümdeki gülümsemeyi kimse silemez" yazarak hocasına ince bir mesaj yolladı. Ancak kadroya alınmamaktan şikâyet eden Slovak yıldızın bu sezon sergilediği performansa bakınca Kocaman'ın pek de haksız olmadığı ortaya çıkıyor. Geçen sezon ligde attığı 12 golle F.Bahçe'nin son maça kadar şampiyonluk yarışını kovalamasında büyük rol oynayan Stoch, FIFA'dan 2012 yılın golü ödülünü de almasına rağmen bu sezon yeterli motivasyonu sağlayamadı. Slovak yıldız, ligde 634, Avrupa'da 330, kupada 374 dakika forma şansı, bulurken henüz golle tanışamadı.


YOBO UÇUYOR!
Kaptanlığını yaptığı Nijerya Milli Takımı ile Afrika Kupası'nı kazanan Joseph Yobo mutluluktan havalara uçtu. Turnuva öncesi, "Nijerya'nın geleceği için bu turnuvayı kazanmaya ihtiyacımız var. Büyük bir kupa kaldırmadan milli takıma veda etmek istemiyorum ve bu benim son fırsatım" şeklinde açıklamalar yapan Yobo, şampiyonluğun ardından kendinden geçti. F.Bahçeli futbolcular ve Aykut Kocaman'ın telefonla arayıp tebrik ettiği tecrübeli stoperin bugün İstanbul'da olması bekleniyor.


Gözler UEFA'da
F.Bahçe, heyecan ve umutla UEFA'nın 14 Şubat'ta vereceği kararı bekliyor. BATE ile yapılacak rövanş maçında seyircisiz oynama cezası bulunan sarı-lacivertlilerin yaptığı itiraz başvurusunun sonucu, ilk maçın oynanacağı 14 Şubat'ta açıklanacak. Yönetici Ömer Temelli, "Olumlu bir karar çıkması çok zor ama yine de umudumuz var" dedi.


TEK TARAFLI BEKLENTİ
Beşiktaş, İnönü Stadı'nın yeniden yapılacağı süreçte maçlarını Saracoğlu'nda oynamayı planlıyor, ancak F.Bahçe bu duruma pek sıcak bakmıyor. Yönetici Yalçın Haker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun gündeminde böyle bir konunun olmadığını ifade etti. nbsp;


BATE MESAİSİ BAŞLADI
Mersin'den 3 puanla dönen F.Bahçe, BATE Borisov deplasmanında oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Mersin karşısında forma giyenlerin yenilemeyle yetindiği idmanda diğer oyuncular 5'e 2'nin ardından dar alanda çift kale maç yaptı. Milli takımlarda olan Yobo ve Recep'in yanı sıra tedavileri süren Mehmet Topuz ve Sezer idmanda yer almadı.


CANER'DEN KÖTÜ HABER
Mersin İ.Y. maçında sakatlık geçiren Caner Erkin ve Sow'un MR'ı çekildi. Caner'in sağ diz dış yan bağlarında kanama tespit edildiği belirtilirken tecrübeli oyuncunun Bate ve Trabzon maçlarında forma giymesinin zor olduğu öğrenildi. Kasığında ağrısı olan Sow'un ise maça yetiştirileceği ifade edildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...