Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oyun hamuru yasaklanıyor

Oyun hamuru yasaklanıyor

GÜNDEM Haberleri

Aile Bakanı Fatma Şahin, çocukları uçucu madde bağımlılığından korumak için genelge yayınladı. Yurt ve kreşlerde kokulu kırtasiye malzemeleri, sprey boya ve oyun hamurlarının bile kullanılması yasaklandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, devlet koruması altındaki çocukların kaldıkları kuruluşlarda çocukların uyuşturucudan korunması için 'Kokulu silgi ve oyun hamuru' kullanılmasını yasakladı. Şahin, yayınladığı genelgede çocukların uyuşturucu alışkanlığını koku ihtiva eden maddeleri koklamaları ile edindiklerini hatırlattı. Genelgeye göre koku ihtiva eden kırtasiye malzemeleri (sıvı yapıştırıcı ve uçucu maddeler içeren silgi kalem v.b araç gereçler) kullanılmayacak. Kokulu oyuncaklar alınmayacak. Etkinlikler sırasında sprey boyalar, işaretleyici kalemler kullanılamayacak. Bakımevlerinde tiner ve boya incelticiler, cila ve boya çıkartıcıcı gibi kokulu maddeler bulundurulamayacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...