Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şam'da Genelkurmay Başkanlığı'na bombalı saldırı

/ Kaynak: AA
Şam'da Genelkurmay Başkanlığı'na bombalı saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin başkenti Şam'da Genelkurmay Başkanlığı'nı hedef alan ve iki ayrı bombanın patlatıldığı bir saldırının düzenlendiği bildirildi. Patlamayla ilgili ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Başkentte Emevi Meydanı'ndaki Genelkurmay Başkanlığı'na ait bir binaya bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıyı Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Ahfad-ı Resul Tugayı'nın üstlenirken, şiddetli patlamaların ardından meydanda yoğun dumanların yükseldiği gözlendi. nbsp;Patlamayla ilgili ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. nbsp;
nbsp; Associated Press ise, Suriye devlet televizyonuna dayandırarak yayımladığı haberinde, saldırının Genelkurmay Başkanlığı'na 200 metre uzaklıkta inşaat halindeki boş bir binaya düzenlendiğini, patlamada 4 askerin yaralandığını bildirdi.

##tgvideo##

HAVAALANINA SALDIRI


Suriye televizyonu, silahlı gerillaların Halep yakınlarında bulunan hava kuvvetlerine ait bir eğitim merkezine düzenledikleri saldırının püskürtüldüğünü duyurdu.
İdlib şehrindeki Ebu Zohur hava üssü ile Deyr ez Zur'da hava kuvvetlerine ait bir binanın ise şiddetli çatışmaların ardından muhaliflerin eline geçtiği bildirildi.
Özgür Suriye Ordusu tarafından internete yüklenen videolarda Ebu Zohur hava üssünde ele geçirilen askeri mühimmat görülüyor. Görüntülerde, ağır silah mühimmatının yanı sıra uçaklarda kullanılan bombalar da yer alıyor.
Deyr ez Zur'da ise muhaliflerin, hava kuvvetlerine ait binayı ele geçirdikten sonra komutanı öldürdüğü, 16 kişilik personeli ise rehin aldığı söyleniyor.
Londra merkezli Suriye Gözlem Merkezi'ne ulaşan bu bilgiler, yabancı gazetecilerin çalışmasına izin verilmediği bir ortamda bağımsız kaynaklarca doğrulamak mümkün olmuyor.
Bu arada Halep, başkent Şam'ın dış mahalleri ve ülkenin diğer bazı kesimlerinde çatışmalar devam etti. Muhalif kaynaklar söz konusu çatışmalarda dün 100 kişinin öldüğünü söylüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...