Seriye devam!

Seriye devam!

FUTBOL Haberleri

Hollanda mağlubiyetini Estonya galibiyetiyle telafi eden A Milli Takım'da, Arda Turan ile Emre Çolak, Romanya ve Macaristan maçlarını mutlaka kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

Milli Takım'ın maestrosu Arda Turan ve genç Emre Çolak, Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'nde medyanın karşısına geçerek hedeflerinin 2014 Dünya Kupası'na gitmek olduğunu söyledi. Arda, "Dört günde iki önemli maç oynayacağız. Amacımız Romanya ve Macaristan maçlarından 6 puan çıkarıp, ülkemizi mutlu etmek. Buna çok ihtiyacımız var. Ancak Romanya deplasmanda çok iyi kapanıyor" dedi. Medya desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyen yıldız futbolcu, "Milli Takım'da ufak tefek sorunlar olabilir. Oyuncuların yüzleri düşer ama bunu farklı değerlendirmemeliyiz. Biz çocukluktan beri beraberiz. Frankfurt kökenliler ile İstanbul kökenliler arasında fark yok. Aksine çok keyifli ortam var. Bazen fotoğraf kareleri durumu yanlış anlatıyor. Eğer 2014'e gideceksek takım olarak hareket etmeliyiz. Gol yemediğimiz takdirde her takıma karşı şansımız var" diye konuştu. nbsp;


EMRE ÇOLAK: YABANCI DEĞİLİM
İlk defa A Milli Takım'a çağrılan Emre Çolak ise hiç yabancılık çekmediğini söyledi. Emre, "Milli takımların tüm kategorilerinde oynadım. Sadece A Milli Takım'da oynamamıştım. Kadroda olduğumu takım arkadaşlarım beni tebrik edince öğrendim ve çok gururlandım. Abdullah Avcı'ya teşekkür ederim" dedi. Bir soru üzerine Çolak, "İnşallah istediğimiz sonuçlara ulaşırız. Burada olduğum için çok mutluyum. İki yıl önce, iki yıl sonra diye bakmıyorum. Arda ağabey benim sürekli yanımda. Telefonla sık sık konuşuyoruz. Onun başarılarına, kendim yapmış gibi seviniyorum. Ailemden ve hocalarımdan sonra benim en büyük destekçim Arda ağabey. Ona buraya gelmemdeki yardımları için çok teşekkür ederim. Saha içi ve saha dışı yapmam gerekenler için ondan bilgi alıyorum. Ondan ne kadar şey öğrenirsem, benim için kârdır" sözlerini kullandı.
Fotoğraf: ALİ KEMERTAŞ





TÜRKİYE'DE FUTBOLCU OLMAK
İspanya'dan Türkiye'ye bakış ile ilgili soruya, "Türkiye'de futbolcu olmak, Hollywood'da şöhret olmak gibi bir şey" diyen Arda, "Bakış açıları farklı olabilir. Türkiye bu farkı kapatıyor diye düşünüyorum. Altyapı tesisleri ve statlar yapılıyor. Çok iyi hocalar var. Türkiye'deki gelişimin herkes farkında" cevabını verdi.


HAKAN BALTA ÇIKARILDI
A Milli Takım, Romanya hazırlıklarına BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde devam etti. Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetimindeki idmanda milliler taktik ve dar alanda kısa pas çalışması yaptı. MR'ı çekilen ve sol kasık adalesinde zorlanma tespit edilen Hakan Balta kadrodan çıkarılırken sakatlığı olan Caner idmana katılmadı. Bu arada Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bugün saat 11.30'da bir basın toplantısı yapacak.
nbsp; nbsp;
UMUT BULUT'TAN GALİBİYET ŞİFRESİ nbsp;
Romanya'nın küçümsenecek bir rakip olmadığını söyleyen Milli Takım'ın golcüsü Umut Bulut, "Türk futbolcusu her maça çok istekli ve arzulu başlıyor. Ancak mücadelenin gidişatına göre, özellikle gol yenmişse, konsantrasyon kaybı çok çabuk oluyor. Maçı kazanıp rehavete girmemiz de aynı oranda çok kolay gerçekleşiyor" dedi.




STANCU BİZE KARŞI
Cuma günü Milli Takım'la karşılaşacak olan Romanya'nın kadrosu belli oldu. Teknik Direktör Victor Piturca yönetimindeki Romanya'nın aday kadrosuna, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor'da forma giyen Bogdan Stancu da davet edildi. Bugün İstanbul'a gelecek olan Romanya, yarın Saracoğlu Stadı'nda bir antrenman yapacak. Antrenmanın ardından Piturca saat 12.40'ta basın toplantısı düzenleyecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...