Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul depremini 6 gün önce söylediler

/ Kaynak: İHA
İstanbul depremini 6 gün önce söylediler

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul'da merkez üssü Büyükçekmece olan 3.8'lik bir deprem oldu. Marmara ve Ege'de 18 izleme istasyonu bulunan Doğa Hareketleri Araştırma Derneği, 4 büyüklüğünde deprem olacağı tahmininde bulunmuştu.

İstanbul Büyükçekmece Gölü'nün kuzeydoğusunda dün saat 11.17'de meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki deprem özellikle Avrupa yakasındaki İstanbulluları korkuttu. Sarsıntıdan sonra tedirgin olan halk, Kandilli'nin "endişeye gerek yok. Bu büyük bir depremi tetiklemez" açıklaması ile rahatladı. Öte yandan ilginç bir açıklama da Bursa Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Agalday'dan geldi. 10 yıldır deprem tahmin çalışmaları yaptıklarını bildiren Agalday, "Yaklaşık 6 gün önce İstanbul'daki Hava Harp Okulunun yanındaki istasyonumuzda sıra dışı bir ölçüm gerçekleştirdik. Marmara bölgesinde deprem olacağını tahminde bulunmuştuk. Bunu da internet sitemizde açıkladık. Bu bir tahmin çalışmasıydı. Marmara'da olan bütün depremlerin yüzde 70'ini bir hafta öncesinden gelen sıra dışı verileri kayıt ettik" dedi. Marmara Bölgesinde olabilecek büyük deprem için şu anda ellerinde bir veri ve belirti olmadığını ifade eden Agalday, herkesin rahat olmasını istedi. Küçük bir deprem olacağını tahmin ettiğimiz için yetkilileri bilgilendirmediklerini anlatan Agalday, "Büyük depremlerden önce bir değişiklik gördükleri zaman ilgili kurumları bilgilendiriyoruz" diye konuştu. İstanbul depremini 6 gün önce söyledilerMERKEZİMİZDE 24 SAAT TAKİPTEYİZ Bursa Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Agalday, Marmara bölgesinin muhtelif yerlerine yerleştirdikleri 15 istasyonla yer hareketlerini 24 saat takip ettiklerini ve tahminlerinin tuttuğunu açıkladı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...