Gıda Ar-Ge merkezi kurdu organik çikolata üretecek

- Güncelleme:
Gıda Ar-Ge merkezi kurdu organik çikolata üretecek

Ekonomi Haberleri

Cirosunun yüzde 10'unu Ar-Ge merkezine ayıran Elvan Gıda raf ömrü uzun, doğal hammaddelerden yapılmış çikolata, şekerleme ve kek kategorisinde yeni ürünler geliştirecek.

nbsp;Mustafa Kadiroğlu'nun trenlerde çikolata ve şekerleme satarak temellerini attığı Elvan Gıda, Türkiye'nin ilk yerli gıda Ar-Ge merkezi ile boya ve esans kullanmadan çikolata ve şekerleme üretecek. Doğal hammaddelerden yapılmış ürünlerin raf ömrünün de uzun olacağını belirten Elvan Gıda Yönetim Kurulu üyesi Hidayet Kadiroğlu, endüstriyel kruvasan üretimiyle de bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi.Dedesi Hamdi Kadiroğlu'nun bir çikolata fabrikasında ustabaşı olarak çalışırken babası Mustafa Kadiroğlu'nun da okuldan geriye kalan zamanlarında trenlerde çikolata ve şekerleme sattığını anlatan Hidayet Kadiroğlu, "Dedemin emekli olması üzerine ikisi Zeytinburnu'nda bir pastane dükkanı açıyorlar. Burada pastane ürünleri ve çikolata türevi ürünler üretip satmaya başlıyorlar. Servis araçları alıp bununla bir çok noktaya servis yapmaya başlıyorlar" dedi. Bu şekilde hızlı bir büyüme içine giren şirketin ihracata açılma hikayesi ise oldukça ilginç. Gelin Kadiroğlu'nun kendisinden dinleyelim. "Yenibosna'ya fabrika kuruyoruz. Rusya'nın dağılmasıyla Türkiye'de Laleli pazarı doğdu. Bir baktık ki bizim iç pazara verdiğimiz ürünlerin büyük bir bölümü buradan bavul ticareti yoluyla başta Rusya olmak üzere Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlara gidiyor. Karaköy limanının da hareketlenmesiyle buradan da bir çok ürünün yurt dışına gittiğini gördük. Biz bu durumu fark edince ihracat işini biz ele aldık ve ürünlerimizi biz ihraç etmeye başladık. Kısa zamanda ihracat patlama noktasına geldi. Şu anda 130 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ürünlerin yüzde 90'ı ihraç ediliyor." nbsp;Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin ilk Ar-Ge Merkezi'ne imza attıklarını bildiren Kadiroğlu hedeflerinin 2023 yılında milyarlık şirketler kategorisine girmek olduğunu söyledi. Kadiroğlu, "Geldiğimiz noktada katma değerli ürünleri satmaya ihtiyacımız var. Bu yüzden gıdada ilk Ar-Ge merkezini kurduk. Şu anda burada 60 mühendis çalışıyor. Merkezde raf ömrü uzun ürünler üreteceğiz. Tüm dünyada suni hiç bir boya ve esans kullanılmadan yüzde yüz doğal hammaddeden üretilen ürünlere doğru eğilim var. Biz de bu tür ürünler üreteceğiz. Çocuk gelişimine katkı sağlayacak çeşitli yardımcı ürünler üretieicek. Türkiye'de yapılmayan bir ilki de biz gerçekleştireceğiz. Endüstriyel kruvasan yatırımı yapacağız. Şu anlarda cironun yüzde 10'u Ar-Ge'ye gidiyor. Bu rakam zamanla yüzde 5 'de oturacak. Bu arada yeni yatırımlar sürüyor. Toplam grup cirosunu bu yıl 150 milyon dolar olarak hedefliyoruz. Her yıl yüzde 25 büyüyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...