Otistik çocuklar için robot öğretmen

Otistik çocuklar için robot öğretmen

TEKNOLOJİ Haberleri

İngiltere'de mayıs ayından bu yana otist çocukların eğitimi için Birmingham'daki bir okulda iki insansı robotun denemeleri yapılıyor.

Birmingham Üniversitesi'ndeki bilim adamları, gelecekte otist çocukların insan öğretmenler yerine robot öğretmenler tarafından eğitim görebileceğini ifade etti.
Max ve Ben isimli iki robot, mayıs ayından bu yana Castle Vale'deki Topcliffe İlkokulu'nda otist çocuklara eğitim veriyor. İnsan görünümlü robotlar gerektiğinde çocuklarla oyun oynuyor gerektiğinde de dans ederek onları eğlendiriyor.

##tgvideo## nbsp;
nbsp;
Denemelerde otist çocukların insan öğretmenlerdense robot öğretmenlerden çok daha iyi öğrenebildikleri görüldü. Üniversitedeki bilim adamlarından Ian Lowe, "Robotlarda his yok. Bu yüzden otist çocuklar onlarla daha rahat irtibat kuruyorlar ve onları insanlardan daha az tehdit edici görüyorlar" dedi. Lowe, robotların çocuklara lisan öğretme, davranışlarını düzeltmek için onlara model olma ve onlarla oyun oynama için kullanılabildiğini ifade etti.
Bilim adamları, robot öğretmen projesinin başarılı olması halinde ileride normal okullarda da robot öğretmenler kullanılabileceğini dile getirdi.
En son teknolojilerle mücehhez olan robotlar Fransa'da imal ediliyor ve her biri 15 bin sterline mal oluyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...